Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

MINISTAR ŠEHOVIĆ OBIŠAO RADOVE: ŠKOLA “DUŠAN KORAĆ” BIĆE JEDNA OD NAJVEĆIH I NAJMODERNIJIH U CRNOJ GORI

„Radovi na izgradnji novog objekta Osnovne škole „Dušan Korać“ u Bijelom Polju, vrijedni 5,5 miliona eura, teku planiranom dinamikom, a ako se tako i nastavi, djeca i nastavnici će narednu školsku godinu dočekati u jednoj od najvećih i najljepših škola u Crnoj Gori“, poručio je ministar prosvjete dr Damir Šehović, nakon obilaska radova na ovoj školi.

Kako je istakao, riječ je o jednoj od najvećih investicija u oblasti obrazovanja u Crnoj Gori.

„Škola se prostire na oko 8000 m², gradi se po svim savremenim standardima, a u njoj će biti smještena i Muzička škola, što ovom projektu daje dodatnu vrijednost“, naglasio je Šehović.

On je podsjetio da, iako jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u oblasti obrazovanja, ovo nije jedini projekat koji se realizuje u Bijelom Polju.

„Nedavno je rekonstruisana fiskulturna sala Osnovne škole „Marko Miljanov“, u šta je uloženo preko 200.000 eura. U saradnji sa Ambasadom SAD rekonstruišemo OŠ „Aleksa Bećo Đilas“, a vrijednost radova je oko 127.000 eura“, rekao je Šehović.

Takođe, u prethodnih nekoliko mjeseci završeni su radovi na totalnoj rekonstrukciji područne ustanove u Trubini, u šta je investirano oko 75.000 eura, dok je na objektu OŠ „Braća Ribar“ u Zatonu u toku rekonstrukcija krova na matičnom objektu vrijedna 30.000 eura.

Šehović je rekao da je planirano još nekoliko krupnih kapitalnih projekata u oblasti obrazovanja u Bijelom Polju u narednim godinama.

„Prije svega mislim na adaptaciju Elektro – ekonomske škole u koju će biti uloženo pola miliona eura, kao i izgradnju vrtića kroz novi aranžman sa CEB-om za šta će biti izdvojeno oko 1,5 milion eura“, rekao je Šehović, i zaključio da ukupna vrijednost nedavno završenih, tekućih ili planiranih projekata u oblasti obrazovne infrastrukture na teritoriji opštine Bijelo Polje iznosi oko 10 miliona eura, što potvrđuje odgovoran odnos Ministarstva prosvjete i Vlade prema razvoju sjevera i stvaranju boljih uslova u obrazovanju.