Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

MILOVAN ČOGURIĆ UPUTIO OTVORENO PISMO MILOJKU SPAJIĆU

MILOVAN ČOGURIĆ UPUTIO OTVORENO PISMO MILOJKU SPAJIĆU

Nekadašnji visoki savezni funkcioner Milovan Čogurić, koji živi na relaciji Beograd – selo Grančarevo kod Bijelog Polja, uputio je otvoreno pismo premijeru Milojku Spajiću zbog još uvijek neriješenog problema u vezi sa starim stubovima za struja i odnosa nadležnih u tom slučaju.


,,Supruga i ja smo Srpski i Crnogorski penzioneri. Zimi smo u Beogradu, a ljeti u Grančarevu. Kad smo oko 10.jula 2020.godine došli, zatekli smo poharanu livadu, dan pred kosidbu. Dođe objašnjenje da je to odmazda što smo javno, preko Pljevaljskih novina, podržali litije, podržali prosvjetne radnike pripadnike policije i vojske Crne Gore koji su se bunili protiv dotadašnje vlasti.


No hajde, ljuti su tada bili iz CEDIS-a na mene. Ali što razrušiše i razrovaše tursko groblje? A rečeno im je bilo – groblje je tursko.”


,,Zjape rupe pored starih dalekovodnih drvenih stubova,a radnici odoše i više se nijesu vraćali. To je bilo prije četiri godine. Kad smo nedavno došli iz Beograda, stanje isto. Stubovi navijaju. Drže ih žice, reklo bi se. Za ove četiri godine opominjao sam CEDIS da srede stanje. Međutim, 7.juna dobio sam poziv i ekipa je došla i kazali su da će možda opet postaviti drvene stubove. Drskost i nekultura im nije prošla. Mislio sam da CEDIS-u predložim da ugradimo elektronsku kapiju da osoblje na moderan način prilazi trafostanici,ovim stubovima sa kojih se račva struja…Ovako ništa. U prigovoru sam obećao da ću upoznati javnost sve do premijera sa ovim stanjem. On mene ne poznaje, ali me njegovi dobro znaju. Dobri su ljudi. Pošteni Pljevljaci, otac, majka i baba. Ne može se ovako u EU, moj Milojko” – poručuje Čogurić


Izvor: Dan
Novinar: Milovan Novović