Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

MILOŠOSKI: OČEKUJEM SE DA NOVA VLADA FORMIRA DO 20. JUNA

MILOŠOSKI: OČEKUJEM SE DA NOVA VLADA FORMIRA DO 20. JUNA

Očekuje se da nova vlada Sjeverne Makedonije bude formirana do 20. juna, a vjerovatno će je činiti VMRO-DPMNE, koalicija partija Albanaca “Vredi” i pokret “Znam”, objavio je funcioner VMRO DPMNE Antonijo Milošoski.

Milošoski je u objavi na društvenoj mreži “Iks” podijelio i sumirane rezultate koje je Državna izborna komisija (DIK) objavila sinoć nakon ponovljenog glasanja u dvijema izbornim jedinicama, na kojima je do sada vladajuća albanska partija DUI izgubila jedan mandat u korist opzicione “Vredi”.

Jedan od lidera i predsjednički kandidat “Vredi” Arben Taravari izjavio je da da će možda danas ili sjutra biti objavljen konačni dogovor budućih partnera u vladi – njegove koalicije i VMRO-DPMNE Hristijana Mickoskog. “Osim nas, nadam se da postoji još jedna stranka, sada nemam informaciju od VMRO da li je postignut dogovor sa Znam, tako da će u narednih 24 do 48 sati to sigurno biti saopšteno”, rekao je Taravari, a prenijela agencija MIA.

MILOŠOSKI: OČEKUJEM SE DA NOVA VLADA FORMIRA DO 20. JUNA

Za sada nema zvanično potvrđenih informacija da postoje razgovori između gradonačelnika Kumanova Iilidera Pokreta “Znam” Maksima Dimitrievskog i VMRO-DPMNE o mogućem učešću te nedavno osnovane partije u budućoj vladi. Nakon jučerašnjeg ponovljenog glasanja koalicija konzervativne VMRO DPMNE “Tvoja Makedonija” ima 58 mandata u parlamentu sa 120 mjesta. Koalicija SDSM “Za evropsku budućnost” i “Evropski front” na čelu sa DUI imaju po 18 madata, koalicija “Vredi” ima 14 mandata, a partija “Levica” i Pokret “Znam – Za našu Makedoniju” po šest mandata. Parlamentarni i drugi krug predsjedničkih izbora u Sjevernoj Makedoniji održani su u srijedu 8. maja.

Izvor: RTCG

Foto: Guliver