Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

MILATOVIĆ U VAŠINGTONU SA SENATORIMA I KONGRESMENIMA

MILATOVIĆ U VAŠINGTONU SA SENATORIMA I KONGRESMENIMA

Predsjednik države Jakov Milatović boraviće naredne sedmice u Sjedinjenim Američkim Državama gdje će imati sastanke s brojnim senatorima i kongresmenima.

„Uzimajući u obzir važnost SAD-a kao ključnog vanjskopolitičkog partnera Crne Gore, glavne teme sastanaka obuhvataju jačanje strateškog partnerstva između Crne Gore i SAD, uz naglasak na podršku SAD-a crnogorskom reformskom procesu“, najavljeno je Kancelarija za odnose s javnošću.  Poseban naglasak će, kako je najavljeno, biti stavljen na intenziviranje saradnje u oblasti bezbjednosti, vladavine prava i proširenja ekonomske saradnje.

MILATOVIĆ U VAŠINGTONU SA SENATORIMA I KONGRESMENIMA

„Ova posjeta istovremeno snažno potvrđuje posvećenost Crne Gore kredibilnom članstvu u NATO-u i reformskim procesima na putu punopravnog članstva u EU. Veliko interesovanje predstavnika američkog kongresa za Crnu Goru ukazuje na snažnu podršku društvenom razvoju naše države, uključujući reformsku agendu, demokratizaciju i integraciju u EU“, navodi u najavi. U sklopu boravka u SAD-u, predsjednik države održaće predavanje na Univerzitetu Džon Hopkins – SAIS, biće počasni gost na posebnoj sesiji Atlantskog savjeta, i kao najmladji šef države NATO članice otvoriće NATO samit mladih koji će biti održan na Floridi.

Izvor: RTCG

Foto: Predsjednik CG