Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

MENADŽMENT I NAKON ŠESNAEST GODINA PRVI IZBOR BJELOPOLJSKIH STUDENATA

Za Studije menadžmenta Ekonomskog fakulteta UCG u Bijelom Polju, i dalje vlada veliko interesovanje studenta, pa je tako i ove godine na tom studijskom programu upisano 50 brucoša.
Od kako je 2015. godine licencom Ministarstva prosvjete ovaj broj određen kao kvota za upis, on se popuni već u prvom roku uz uvijek rekordno interesovanje maturanata. Počev od studijske 2017/2018. godine, u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju, ove studije su besplatne za sve studente koji steknu pravo upisa.
Osnivanje Studija menadžmenta u Bijelom Polju 2005 godine, predstavlja značajan datum, kako za razvoj Ekonomskog fakulteta, koji je još više učvrstio poziciju lidera na tržištu visokog obrazovanja, tako i za regionalni razvoj države.
Brucoši šesnaeste generacije Studija menadžmenta u Bijelom Polju, ove godine se pridružuju grupi studenata na tom studijskom programu kojih je za šesnaest generacija bilo 1147.
Do sada je diplomu bečelora primijenjenih Studija menadžmenta u Bijelom Polju steklo nešto više od 400 studenata koji su danas aktivni sudionici privrednog života u Bijelom Polju.
Kako bi se nastava odvijala nesmetano uz najviši kvalitet časova, profesori i saradnici Ekonomskog fakulteta koji su angažovani na Studijama menadžmenta svakodnevno putuju u Bijelo Polje bez obzira na doba godine i vremenske prilike.
Uz podršku Univerziteta Crne Gore, lokalne samouprave i Vlade, ovaj studijski program je u potpunosti integrisan u lokalnu zajednicu i strateške planove razvoja sjeverne regije Crne Gore.