Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

MARKO VUKOVIĆ ZA PRIMJER MLADIM BJELOPOLJCIMA

Marko Vuković je završio Osnovnu školu “Risto Ratković”, 2013. godine. Dobitnik je “Luče” i titule “Učenik generacije”.
U osmom razredu se takmičio iz ruskog jezika. Pored postignutog uspjeha na Državnom takmičenju, prijavio se za Trinaestu Međunarodnu olimpijadu – ruski jezik kao strani. Olimpijada je održana na Moskovskom državnom Univerzitetu Lomonosova. Marko je osvojio prvo mjesto u svojoj kategoriji. Imao je samo 14 godina, a njegov mentor je nastavnica Vera Joksimović.
Kao studentu Pravnog fakulteta u Podgorici, od strane State Department-a dva puta mu je obezbijeđen boravak u Sjedinjenim Američkim Državama, otuda nosi nezaborvno iskustvo, usavršavanje jezika, upoznavanje kulture…
Marko se sada nalazi na razmjeni studenata u Španiji. ERASMUS+ program kreditne mobilnosti je program finansiran od strane Evropske komisije koji omogućava studentima da provedu semestar na jednom od evropskih univerziteta.
Velika želja za upoznavanjem nove kulture ali i učenjem novog jezika bila je presudna za Markov odlazak na ovaj program.
Univerzitet u Cadizu tj. njihov Pravni fakultet omogućava inostranim studentima usavršavanje u pogledu Medjunarodnog prava, Medjunarodnih odnosa, Prava Evropske Unije kao i brojnih drugih oblasti.
Univerzitet se nalazi u Andaluziji, jednom od najljepših djelova Španije, koje predstavlja najbolje mjesto za upoznavanje španske kulture.