Glavni Meni

Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

MARKO VUKOVIĆ ZA PRIMJER MLADIM BJELOPOLJCIMA

Marko Vuković je završio Osnovnu školu “Risto Ratković”, 2013. godine. Dobitnik je “Luče” i titule “Učenik generacije”.
U osmom razredu se takmičio iz ruskog jezika. Pored postignutog uspjeha na Državnom takmičenju, prijavio se za Trinaestu Međunarodnu olimpijadu – ruski jezik kao strani. Olimpijada je održana na Moskovskom državnom Univerzitetu Lomonosova. Marko je osvojio prvo mjesto u svojoj kategoriji. Imao je samo 14 godina, a njegov mentor je nastavnica Vera Joksimović.
Kao studentu Pravnog fakulteta u Podgorici, od strane State Department-a dva puta mu je obezbijeđen boravak u Sjedinjenim Američkim Državama, otuda nosi nezaborvno iskustvo, usavršavanje jezika, upoznavanje kulture…
Marko se sada nalazi na razmjeni studenata u Španiji. ERASMUS+ program kreditne mobilnosti je program finansiran od strane Evropske komisije koji omogućava studentima da provedu semestar na jednom od evropskih univerziteta.
Velika želja za upoznavanjem nove kulture ali i učenjem novog jezika bila je presudna za Markov odlazak na ovaj program.
Univerzitet u Cadizu tj. njihov Pravni fakultet omogućava inostranim studentima usavršavanje u pogledu Medjunarodnog prava, Medjunarodnih odnosa, Prava Evropske Unije kao i brojnih drugih oblasti.
Univerzitet se nalazi u Andaluziji, jednom od najljepših djelova Španije, koje predstavlja najbolje mjesto za upoznavanje španske kulture.