Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

KROZ EVROPSKI PROJEKAT SAGLEDAVAJU SPECIFIČNOSTI PRIVREDNIH AKTIVNOSTI

Kroz EU SOPEES projekat „Dalji razvoj lokalnih inicijativa za zapošljavanje u Crnoj Gori”, čija je realizacija započeta u oktobru 2019. godine na teritoriji Bijelog Polja radi se analiza tržišta rada.
“Kroz ovaj projekat sagledaće se specifičnosti privrednih aktivnosti u našoj opštini. Rezultat u sprovođenju ovog projekta biće izrada analize lokalnog tržišta rada”, kazao je potpredsjednik Opštine Ernad Suljević i koordinator radne grupe za Bijelo Polje.
Suljević ističe, da kako bi se kreirale kvalitetne politike i mjere tržišta rada neophodno je koristiti takozvani pristup odozdo prema gore. Zato je Ministarstvo rada i socijalnog staranja odlučilo da podstakne intervencije na tržištu rada koje bi omogućile dobijanje kvalitetnih inputa sa lokalnog nivoa.
“Stoga je i namjera da se ovim projektom podrži izrada lokalnih strategija i akcionih planova za zapošljavanje i razvoj ljudskih resursa. Time će se direktno adresirati lokalne potrebe i izazovi, analizirati situacija i kretanja na tržištu rada, uzimajući u obzir relevantne partnere”, dodao je Suljević.
Projekat se finansira iz pretpristupnih sredstava (IPA) koja su obezbjeđena kroz Program Evropske unije i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu.
Radnu grupu u Bijelo Polju pored koordinatora čine i članovi: Milka Bošković, Vesna Minić, Dalibor Đogović, Samedin Agović, Hasan Ramović, Zdravko Janjušević, Miodrag Ivezić i Rafet Mulić.