Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

KOMUNALCI SANIRALI DEPONIJU NA ĐAPANOVOM GROBLJU

KOMUNALCI SANIRALI DEPONIJU NA ĐAPANOVOM GROBLJU

Radnici Komunalnog preduzeća “LIM” doo, nakon pisanja Pobjede sanirali su divlju deponiju na lokalnom putnom pravcu Bijelo Polje-Granćarevo u mjestu Đapanov grob, u neposrednoj blizini mjesnog groblja.

Porodice čiji najmiliji počivaju u tom groblju nekoliko puta su upućivali inicijativu prema nadležnim lokalnim komunalnim službama da zaštite prostor oko groblja od formiranja divljih deponija.

U inicijativi navodi se, da je preko puta groblja ranije bio postavljen kontejner koji je imao svaku drugu namjenu osim prave,da se u njega odlaže otpad.

– Raznorazne životinje su tu otpad raznosile po groblju i grobnicama, što je odavalo ružnu sliku. Tražili smo da se kontejner izmjesti na drugu lokaciju ili posve ukloni. Komunalci su uklonili kontejner ali,nakon kraćeg vremena ponovo je vraćen. Na inicijativu porodica čiji su rođeni sahranjeni na tom groblu kontejner je ponovo uklonjen ali,u znak revolta vjerovatno neodgovornih pojedinaca, ponovo se formirala divlja deponija – navode sagovornici Pobjede.

KOMUNALCI SANIRALI DEPONIJU NA ĐAPANOVOM GROBLJU

I Milanka Stevanović koja živi u Bijelom Polju a čiji su najmiliji sahranjeni na Đapanovom grobu, razočarana je odnosom nesavjesnih građana.

– Zaista ružna slika ,da ružnija ne može biti da se otpad odlaže na svega nekoliko metara udaljjenosti od grobnica. Zašto postoje nadležne službe nego da štite i sankcionišu one koji se neodgovorno ponašaju i devastiraju životno okruženje – pita Stevanović.

POSTAVLJEN ZNAK O ZABRANI BACANJA SMEĆA

Tehnički rukovodilac Komunalnnog preduzeća Časlav Grubović saopštio je za Pobjedu da su sanirali divlju deponiju na Đapanovom grobu.

„Nedaleko odatle u blizini dugačke česme sanmiraćemo divlju deponiju. Na Đapanovom grobu ćemo postaviti klupu za odmor a u narednih 15 dana, a nastojaćemo da iznađemo u mogućnost da se postave kamere na toj lokaciji. To sve ,da bi se zaštitio taj prostor od devastacije i istovremeno identiikovali svi oni koji pokuššajju da odlažu smeće na prostoru u blizini groblja.

Najavio je,da će radnici Komunalnog narednih dana obići sva domaćinstva na Đapanovom grobu i susjednom Banjem selu i obavijestiti ih da ubuduće plaćaju odlaganje smeća koje će mehanizacija preduzeća redovno prazniti.

– Oni koji ne pristanu na to potencijalni su aktori za ormiranje divljih deponija – precizirao je Grubović.

Takođe je naveo da su sanirali veliku deponiju na Obrovu i na tom prostoru postavili klupu za odmor.

Izvor: Pobjeda

Novinar: Beća Čoković