Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

KOALICIJA ZAJEDNO I BS BIJELO POLJE: PARLAMENTARNA DEMOKRATIJA NE STANUJE U REDOVIMA LOKALNE OPOZICIJE

KOALICIJA ZAJEDNO I BS BIJELO POLJE: PARLAMENTARNA DEMOKRATIJA NE STANUJE U REDOVIMA LOKALNE OPOZICIJE

“Skoro da se i ne sjećamo kada su posljednji put glasanjem pokazali odnos koji imaju prema odlukama koje su stvarni interes grada i svih građana”.

Koalicija Zajedno i bjelopoljski odbor Bošnjačke stranke ocijenili su da parlamentarna demokratija ne stanuje u redovima lokalne opozicije.

“‘U sali je prisutno 19 odbornika’. ‘Glasalo je 19 odbornika‘. Ovo su dvije najčešće izgovarane rečenice od strane predsjednika lokalne skupštine u Bijelom Polju. Zašto 19? Jednostavno toliko odbornika ima parlamentarna većina, a opozicija bez obrazloženja samo povremeno navrati do sale Skupštine opštine. Skoro da se i ne sjećamo kada su posljednji put glasanjem pokazali odnos koji imaju prema odlukama koje su stvarni interes grada i svih građana”, navodi se u zajedničkom saopštenju.

“Kako razumjeti da ne žele da podrže izgradnju sportskog kampa, koju će dominantno finansirati FSCG, ili da ih ne interesuje program i plan podsticajnih mjera za ruralni i razvoj poljoprivrede, funkcionisanje Centra za djecu i mlade ‘Tisa’, Centra za podršku djeci i porodici, rad geronto domaćica, ugradnja prečišćivača vazduha itd. Nama ne treba da daju odgovore, ali mislimo da to duguju građanima koji su ih glasali i zahvaljujući čemu su i dobili priliku da odlučuju o njihovoj budućnosti. Priliku koju nažalost ne koriste”, dodaje se.

KOALICIJA ZAJEDNO I BS BIJELO POLJE: PARLAMENTARNA DEMOKRATIJA NE STANUJE U REDOVIMA LOKALNE OPOZICIJE

Koalicija Zajedno i lokalni izbor BS-a su poručili da će nastaviti da “i bez njihove pomoći” vode grad, u interesu svih, ali ih podsjećaju da “u parlamentarnim demokratijama i odgovorna opozicija ima važnu ulogu, da utiče na demokratske i razvojne procese”, rekavši kako se nadaju da će “ovo saopštenje biti podstrek u tom pravcu.”

“Uprkos činjenici da parlamentarna demokratija ne stanuje u redovima lokalne opozicije, lokalna vlast će nastaviti da opravdava povjerenje dobijeno na izborima, čuvajući multietnički sklad i građanski karakter naše zajednice, a sve sa namjerom da učini doprinos boljem životu u Bijelom Polju. Bijelo Polje mora biti jednako za interes svih, bez obzira na naše razlike, pa i političke”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Vijesti