Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

KLUB ODBORNIKA PES: PJESME POSVEĆENE LAZOVIĆU NEPRILIČNE ZA DONATORSKO VEČE POSVEĆENO DJECI SA SMETNJAMA U RAZVOJU

KLUB ODBORNIKA PES: PJESME POSVEĆENE LAZOVIĆU NEPRILIČNE ZA DONATORSKO VEČE POSVEĆENO DJECI SA SMETNJAMA U RAZVOJU

“Donatorsko veče koje je sinoć upriličeno povodom proširenja Dnevnog centra ‘Tisa’ zloupotrijebljeno je od strane organizatora koji je omogućio da se tokom događaja izvode pjesme posvećene Zoranu Lazoviću, koji se nalazi u Spužu zbog sumnje za saradnju sa organizovanim kriminalom”

Klub odbornika Pokreta Evropa sad (PES) saopštio je danas da su pjesme posvećene bivšem policijskom funkcioneru Zoranu Lazoviću neprilične za donatorsko veče posvećeno djeci sa smetnjama u razvoju.

“Donatorsko veče koje je sinoć upriličeno povodom proširenja Dnevnog centra ‘Tisa’ zloupotrijebljeno je od strane organizatora koji je omogućio da se tokom događaja izvode pjesme posvećene Zoranu Lazoviću, koji se nalazi u Spužu zbog sumnje za saradnju sa organizovanim kriminalom”, ističe se u saopštenju Kluba odbornika PES..

Oni su dodali da su događaju prisustvovali i odbornici PES Dražen Petrić i Jelenka Andrić “u namjeri da pruže podršku djeci sa smetnjama u razvoju i tako pokažu da možemo političke razlike ostaviti po strani kada su određene teme u pitanju”.

“Ne sporimo pravo nikome da veliča bilo koje idole, da proziva kraljevima koga god želi, da čuva sinove države koji su se u proteklih 30 godina basloslovno obogatili pod plaštom čuvanja njene bezbjednosti i čuva sinove koji na SKY aplikaciji ležerno ćaskaju sa najtežim kriminalcima. Jedino šta sporimo i šta oštro osuđujemo jeste pretvaranje donatorske večeri u kafanski ambijent i veličanje kontroverznih pripadnika sektora bezbjednosti, o kojima makar građani Bijelog Polje sve znaju. Bez obzira što smo skup napustili prije nego je započet kafanski repertoar, ubuduće nećemo prisustvovati sličnim skupovima, a podršku i pomoć za dobre i plemenite inicijative ćemo iskazivati na drugačiji način”, piše u saopštenju Kluba odbornika PES.

Lazović i bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić uhapšeni su 14. aprila. Njima su lisice na ruke stavili službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO), kojim rukovodi Predrag Šuković.

Terete ih da su kao GST i pomoćnih direktora Uprave policije radili u korist mafijaškog kavačkog klana.

SDT sumnjiči Lazovića da je aminovao otvaranje crnogorske granice za ulazak plaćenika te organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Obojici se na teret stavlja da su teških optužbi spasili visokopozicioniranog člana kavačkog klana Duška Roganovića.

Izvor: Vijesti