Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

JAVNI POZIV NEZAPOSLENIM ŽENAMA ZA POHAĐANJE OBUKE ZA PRUŽANJE USLUGE POMOĆ U KUĆI

Crveni krst Bijelo Polje poziva nezaposlene žene, starosti od 30 do 55 godina, da se prijave za pohađanje obuke za pružanje usluge pomoć u kući (usluge gerontodomaćice za pružanje podrške starijim osobama).
Obuka se sprovodi po akreditovanom programu, koji traje 5 dana tokom kojih učesnice imaju prilike da nauče više o: programu pomoć u kući; strukturi korisnika i njihovim potrebama; obavezama gerontodomaćica; motivaciji za rad; timskom radu; organizaciji vremena; prevenciji sindroma izgaranja; obavljanju kućnih poslova; higijeni prostora; aktivnom slušanju; komunikaciji sa starijim osobama sa oštećenjem sluha i/ili vida; rešavanju konflikata; porodičnim odnosima; nasilju nad starijima; mentalnom zdravlju starijih; pružanju prve pomoći…
Obuke se organizuju u Domu solidarnosti Crvenog krsta, u Sutomoru, a sve troškove smještaja, ishrane i prevoza pokriva Crveni krst Crne Gore. Nakon završene obuke, učesnice dobijaju sertifikat.
Sve zainteresovane žene mogu se prijaviti na mail: jelena.sofranac@ckcg.me
Potrebno je poslati sljedeće podatke: ime, prezime, datum rođenja, kontakt telefon i opštinu iz koje dolazite. Broj mjesta je ograničen, a obuke se realizuju tokom septembra. Održavanje prve obuke je planirano od 7. do 11. septembra i prijave za nju traju do 5. septembra, a termin naredne obuke će biti naknadno definisan i prijavu za nju traju do 10. septembra.
Iskoristite priliku da steknete značajna znanja i vještine, kao i sertifikat, koji vam mogu pomoću da lakše dođete do posla.