Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

IRENA MADŽGALJ OPREDIJELILA SE DA STUDIRA U SJEVERNOJ MAKEDONIJI

IRENA MADŽGALJ OPREDIJELILA SE DA STUDIRA U SJEVERNOJ MAKEDONIJI

Bjelopoljka Irena Madžgalj studentkinja je četvrte godine Ekonomskog fakulteta Međunarodnog univerziteta Sveti Nikole, smjer Finansije i bankarstvo.

Dobitnica je brojnih nagrada, priznanja i učesnica mnogih Erasmus aktivnosti. Ovo ljeto provela je u Americi na Work and Travel programu. Kaže da je njeno interesovanje za ekonomiju počelo još u srednjoj školi, kada se prvi put susrela sa predmetima vezanim za ovu strukturu.

“U srednjoj školi sam shvatila da je ekonomija oblast koja me zaista zanima i kojom želim da se bavim u životu. Kada sam počela da istražujem i da se bavim ekonomskim predmetima, shvatila sam da je ekonomija oblast koja nam može pomoći u rješavanju određenih problema sa kojima se skakodnevno suočavamo”, kazala je Madžgalj ističući da je veoma ponosna što je student prestižnog fakulteta.

Fakultet je opravdao njena očekivanja i uspjela je da stekne znanja i praktične vještine koje su ključne za ekonomske analize i rješavanje određenih problema.

“Profesori su uvijek tu za studente i trude se da na najbolji mogući način prenesu na znanje, Sjeverna Makedonija je divna zemlja. Ljudi su divni, da sam stekla i mnogo lijepih prijateljstava. Nije mi predstavljalo problem to što studiram u drugoj zemlji. Jezik sam veoma brzo naučila. Sve me je to motivisalo da ne odustanem, već da što više radim na sebi. Srećna sam što sam donijela odluku da upišem upravo ovaj fakultet”, istakla je Madžgalj.

Ljeto je provela u Americi, što je za nju predstavlja neprocjenjivo iskustvo, savjetuje mladima da se osmjele i prijave za taj program.

“To je životna škola koju svi studenti moraju da prođu. Prepušteni smo sami sebi i moramo da mislimo na sve. Program pruža priliku da steknemo divna iskustva. Upoznamo divne ljude iz različitih krajeva svijeta, a usavršila sam i znanja stranih jezika”, rekla je Madžgalj.

Izvor: Dan
Novinar: Milovan Novović