Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

HODŽIĆ: BJELOPOLJSKA LOKALNA UPRAVA KRENULA U RJEŠAVANJE BROJNIH PROBLEMA U MJESNOJ ZAJEDNICI KANJE

Zahvaljujući lokalnoj upravi i predsjedniku Petru Smoloviću, u proteklom periodu učinjeno je dosta na rješavanju infrastrukturnih problema na području Kanja i okolnih sela, kazao je Džemal Hodžić, predsjednik MZ Kanje.
Gostujući u emisiji “O mjesnim zajednicama”, Radija Bijelo Polje, Hodžić je istakao da se najviše uradilo na asfaltiranju putne mreže ali i rješavanju pitanja vodosnabdijevanja.
“U selu Metanjac urađeno je 250 metara novog asfalta a u planu je da se uradi još pedesetak metara. Na putevima u Dobrinju izvršena je rekonstrukcija na više dionica, u dužini od 20- 50 metara, u Mioču je asfaltirano 100 metara puta i sanirana oštećenja u dužini od pola kilometra, a urađena je i odbojna greda u naselju Borovi. U okviru Programa javnih radova, radnici Komunalnog preduzeća “Lim” nasuli su više stotina kubika zemlje na nekategorisanom putu u Ogradama, a narednih dana u Dobrinju će biti nasuto oko 400 i Milovu 300 kubika zemlje, pa se nadamo da će do prvog snijega sve biti završeno. Takođe, asaltirano je i oko 600 kvadrata prostora oko gasalhane u Kanjama”, poručio je Hodžić.