Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

HOĆE LI NEKO NA BASKET?

Razmišljajući o naslovu za ovu priču, odlučili smo da je ipak najbolje da podijelimo sada već čuveni fb status jednog od najboljih, a možda i najboljeg centara NBA lige – Nikole Jokića iz 2011. godine. I ova priča to zaslužuje.

Naime, jedna sjajna ekipa, sastavljena od različitih generacija, riješila je da udahne novi život starom igralištu u Rasadniku, kod Gimnazije i Elektro – ekonomske škole.

Narodski rečeno, zasukali su rukave i počeli da rade, a posebno je važan doprinos velikih malih ljudi koji su učestvovali u sređivanju igrališta na kojem će provoditi možda i naredne decenije.

Jedan od inicijatora ove akcije, Slaven Sekulić, kazao je za VBP da je bilo dosta posla, od kupljenja smeća, čišćenja asfaltne podloge terena, krčenja korova oko igrališta… Prvobitno su se fokusirali na košarkaški teren, a u toku su radovi i na fudbalskom, gdje ih uz “redovne poslove” čeka i obnova zaštitnih mreža iza golova. Ovu akciju ispratila je i JU Centar za sport i rekreaciju koja je vrijednoj ekipi donirala koševe i lopte, stoga posebnu zahvalnost iskazuju prema direktoru te ustanove, Marku Maslovariću.

Iz centra za sport i rekreaciju izjavili su da je
ova donacija je povezana sa programskom orjentacijom ulaganja u školski sport i jačanje baze sporta i rekreacije kod školaraca koju Opština Bijelo Polje posredstvom JU Centra za sport kontinuirano sprovodi. Tereni u ovom naselju su oduvjek bili mjesto koje je okupljalo veliki broj zaljubljenika u kosarku i fudbal, ali i bili mjesto gdje su nastajala drugarstva i prijateljstva. S tim u vezi ove konstrukcije za košarku i lopte su prvi dio nase podrške u vidu adaptacije terena za košarku, a druga faza koja ce se realizovati u narednim danima se odnosi na rekonstrukciju poligona za mali fudbal u dvorištu dvije škole koju ćemo finansirati u saradnji sa Srednjom elektro – ekonomskom školom. Želimo da vratimo sportski duh gdje mu je mjesto, a ovom prilikom bih pozvao sve mlade iz ovog kraja da se bave sportom.
Cilj nam je da u narednom periodu nastavimo sa ovom tendencijom opremanja gradskih i seoskih sportskih poligona i poboljšanje školske sportske infrastrukture.

Nadamo se da će u našu redakciju stizati sve više ovako lijepih vijesti, a nadamo se i da će ekipa iz Rasadnika nakon vrijednog truda i rada dobiti i novu podlogu za košarkaški teren, da češće u tom kraju čujemo riječi : OĆE NEKO NA BASKET?