Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

EUROMOST: NASTAVLJA SE NELEGALNA GRADNJA I UZURPACIJA DRŽAVNE IMOVINE

EUROMOST: NASTAVLJA SE NELEGALNA GRADNJA I UZURPACIJA DRŽAVNE IMOVINE

Nevladina organizacija (NVO) Euromost saopštila je danas da se nastavlja nelegalna gradnja i uzurpacija državne imovine i obala rijeke Bistrice u Bijelom Polju.

Iz te NVO su dodali da su danas tokom snimanja obala rijeke Bistrice, evidentirali nove slučajeve nelegalne gradnje. Uzurpiranja rijeke Bistrice u Bijelom Polju, protivpravnog zauzimanja državne imovine. A što su kako dodaju sve krivična djela koja se gone po službenoj dužnosti.

“Takođe smo evidentirali paljenje raznog materijala, pored jedne fabrike za proizvodnju namještaja. Koja se takođe nalazi pored same rijeke i interesantno na istom mjestu koje je u vlasništvu Opštine Bijelo Polje, koje se protivpravno zauzima i uzurpira. Čije inspekcije ni dan danas nijesu uspjele da vlasnika ove firme uklone sa opštinskog zemljišta, dok tužilaštvo mjesecima ovaj slučaj kao i ostale izviđa. Naveli su iz Euromosta.

Oni su poručili da odmah nakon što su obaviješteni od strane građana o nelegalnoj gradnji i uzurpiranju obala rijeke Bistrice, prvo su evidentirali i snimiili taj dio rijeke. A nakon toga su obavijestil Upravu policije u Bijelom Polju, jer se kako navode radi o krivičnim djelima. Kao i Sekretarijat za inspekcijske poslove Opštine Bijelo Polje i bjelopoljsku komunalnu policiju. A od Uprave policije su zatražili da obavijesti građevinsku inspekciju.

EUROMOST: NASTAVLJA SE NELEGALNA GRADNJA I UZURPACIJA DRŽAVNE IMOVINE

“Želimo ovim putem i Sekretarijatu za inspekcijske poslove i bjelopoljskoj komunalnoj policiji kao i Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju na kraju poručiti. Da ćemo ako budu ćutali jer su mnogi koji su zapošljeni u ovim pomenutim institucijama. Vezani što rodbinski, što kumovski i na drugi način sa investitorima. Da ćemo se sami organizovati sa gradjanima pored svih objekata koji su nelegalno izgradjeni na obalama rijeke Bistrice i sami zaštiti i rijeku. A i državnu i opštinsku imovinu, u skladu sa Zakonom o mirnom okupljanju.

Takođe, poručujemo svim onim pojedincima iz kriminalnih struktura, koji miisle da će napadima preko socijalnih mreža i raznim prijetnjama spriječiti naš rad. A isti će se prepoznati, koji svoj nezakoniti stečeni novac troše ugrožavajući rijeku Bistricu. Gradjane, državnu i opštinsku imovinu, da ćemo nastaviti našu borbu za ovu rijeku. Da ne grade nelegalne objekte pored rijeke i u rijeku i da svaki kamen koji su stavili u korito i pored korita ove rijeke uklone. Da ne dozvole da ih mi uklanjamo, kroz okupljanje u skladu sa Zakonima i Ustavom naše države. Jer nema tog državnog ili opštinskog službenika, bez obzira koliko su jedni sa drugima vezani. Da će im moći nezakonito omogućiti, da otimaju opštinsku ili državnu imovinu. A posebno da ugrožavaju našu rijeku Bistricu”, naveli su iz Euromosta.

Izvor: Vijesti

https://www.facebook.com/share/v/E6NFZigkN9YbxGfi/?mibextid=7eNqk6