Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

DŽUDISTI FAVORITA OSVOJILI TRI MEDALJE NA MEĐUNAREDNOM TURNIRU

DŽUDISTI FAVORITA OSVOJILI TRI MEDALJE NA MEĐUNAREDNOM TURNIRU

Adis Sijarić osvojio je zlatnu medalju sa tri dobijena meča, Elvis Destanović srebro. Dok je Ibrahim Avdić, dugogodišnji član “Favorita” i reprezentativac u mlađim uzrastima. U kratkom periodu odradio pet borbi i osvojio treće mjesto u konkurenciji kadeta do 90kg.


Posebno iznenađenje turnira je talentovani Adis Sijarić, sedmogodišnjak koji je pobijedio u tri meča iponom.
Iako, zbog ranije dogovorenih obaveza, ekipa nije bila u punom sastavu, u “Favoritu” su i više ngo zadovoljnim postignutim rezultatom. Kako napominju, ponosni su i što je na takmičenju sudio njihov nakadašnji takmiar, a sada nacionalni sudija, Dajlan Mekić.

DŽUDISTI FAVORITA OSVOJILI TRI MEDALJE NA MEĐUNAREDNOM TURNIRU


Inače, na turniru u Rožajama, koji je održan povodom Dana opštine, nastupilo je 16 klubova iz zemlje i regiona, sa oko 250 takmičara, od mlađih poletaraca do juniora.


Klub “Favorit” trenutno vrši i upis novih članova I to uz promotivnu kampanju “Sport u kojem slabi postaju jaki, a jaki plemeniti”.

Takođe, najavljeno je učešće ovog kluba na sajmu individualnih sportova, koji 2. oktobra organizuje Centar za sport i rekreaciju, u okviru Evropske nedjelje sporta, nakon čega će se razmatrati održavanje međunarodnog turnira Kup Bijele Rade, koji se zbog pandemije odlaže već dvije godine.


Foto: Džudo klub “Favorit”
RBP