Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

ĐUKIĆ: DOSTA NAM JE PRAZNE PRIČE, POTREBNA SU KONKRETNA DJELA

9. maj je važan istorijski datum, dan kada se sa ponosom sjećamo i odajemo priznanje svim borcima protiv fašizma, zahvaljujući čijoj nesebičnosti, hrabrosti i požrtvovanju danas uživamo u slobodi.

Pobjeda nad fašizmom 9. maja 1945. godine postavila temelje ujedinjene Evrope.

ĐUKIĆ: DOSTA NAM JE PRAZNE PRIČE, POTREBNA SU KONKRETNA DJELA

S obzirom na našu težnju i nastojanje da postanemo dio velike evropske porodice naroda, ovaj datum ima dodatno veliki značaj. Nadam se da će svi relevantni akteri uložiti maksimalne napore da se proces pristupanja ubrza, prije svega konkretnim djelovanjem i konkretnim rezultatima.

Deveti maj I preko devet godina pregovora.

Pregovori previše dugo traju, to je znak da nijesmo dovoljno radili, nijesu dovoljne samo političke poruke da želimo u EU, potrebni su istinski i mjerljivi rezultati u praksi, usklađenost naših sa EU zakonima, ali I nezavisnost i profesionalnost institucija koje će raditi svoj posao nepristrasno, a zakoni se sprovoditi jednako prema svima. Dodatno, moramo i mi građani promjeniti ružne navike koje su se duboko utkale u našu svakodnevnicu, prvenstveno mislim na odnos prema životnoj sredini I ružne navike da se stvari “završavaju preko prijatelja I rođaka”.

ĐUKIĆ: DOSTA NAM JE PRAZNE PRIČE, POTREBNA SU KONKRETNA DJELA

Ohrabrujuće poruke nove Vlade sa jasno definisanim prioritetom EU integracija će nadam se ubrzati proces pregovora i sprovesti kompleksnu EU agendu, međutim Vlade se mjenjaju, političari pričaju, obećavaju, objašnjavaju…

Dosta nam je prazne priče, potrebna su konkretna djela! Dakle gospodo političari, ZASUČITE RUKAVE!

Svima koji slave, želim srećan 9. Maj, dan Evrope I dan pobjede nad fašizmom.

Željko Đukić – Irvas sa sjevera