Glavni Meni

Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

ĐUKANOVIĆ PRIMIO VAKCINU PROTIV KORONAVIRUSA

ĐUKANOVIĆ PRIMIO VAKCINU PROTIV KORONAVIRUSA

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je danas da je primio vakcinu protiv koronavirusa. Istakao je da su se on i supruga slijedeći preporuke ljekara vakcinisali u Podgorici protiv Covid19.


“U pogoršanoj epidemiološkoj situaciji, suočeni s naglim porastom broja oboljelih. U susret novoj školskoj godini i jesenjoj sezoni uobičajenih respiratornih infekcija, najmanje što svako od nas može da uradi za sopstveno zdravlje i zdravlje svojih najbližih je da se vakciniše.

Koristim priliku da još jednom zahvalim svim zdravstvenim radnicima, posebno onima koji su skoro dvije godine u prvom redu borbe s koronom. Kao i zdravstvenim radnicima koji nose proces vakcinacije. I da još jednom podijelim svoja saosjećanja sa svima koji su izgubili svoje najmilije od Covid19”, napisao je Đukanović na Twitteru.


Prema njegovim riječima, rješenja koja su dostupna su vrlo jasna, a na svima je da ih iskoristimo na najbolji mogući način.

ĐUKANOVIĆ PRIMIO VAKCINU PROTIV KORONAVIRUSA


“Vakcine su najbolji izum moderne medicine, u značajnoj mjeri su učinkovite u zaštiti ljudi, smanjuju i gotovo eliminišu rizik od teških formi infekcije i njenih komplikacija uključujući i skoro potpunu eliminaciju rizika smrtnog ishoda nakon infekcije kod onih koji su vakcinisani. Što najbolje potvrđuje njihov procenat među novooboljelima.

Jedino se vakcinacijom i poštovanjem mjera #DistancaRukeMaska možemo najbezbolnije nositi sa pandemijom koronavirusa. Slijedeći preporuke ljekara, supruga i ja smo se vakcinisali u Podgorici protiv Covid19”, naveo je on.


On je dodao da koristi priliku da još jednom zahvali svim zdravstvenim radnicima. Posebno onima koji su skoro dvije godine u prvom redu borbe s koronom. Kao i zdravstvenim radnicima koji nose proces vakcinacije.


“I da još jednom podijelim svoja saosjećanja sa svima koji su izgubili svoje najmilije od Covid19”, zaključio je Đukanović.