Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

ĐOKOVIĆ JE APSOLUTNI BROJ 1, A HAMAD JE KRENUO NJEGOVIM STOPAMA

ĐOKOVIĆ JE APSOLUTNI BROJ 1, A HAMAD JE KRENUO NJEGOVIM STOPAMA

Potpuna dominacija srpskih tenisera.

Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena. Iza sebe ima jednu od najuspješnijih sezona u karijeri u kojoj je osvojio tri grend slema i premašio brojku od 400 nedjelja provednih na vrhu ATP liste. Sve ovo uveličao je titulom na Završnom mastersu u Torinu.

Sve ovo, odličan je nagovještaj uspješne i 2024. godine. Upravo naredna godina mogla bi da bude presudna kada je u pitanju Hamad Međedović koji nije mogao da poželi bolji završetak sezone.

Momak rođen u Novom Pazaru 2003. godine osvojio je ATP Next Gen turnir u Džedi, pobijedivši Artura Fisa u finalu rezultatom 3:2 (3:4, 4:1, 4:2, 3:4, 4:1).

Imao je Hamad od koga i da nauči, pošto je član Teniske akademije Novak, a i Đoković mu pomaže finansijski, mentalno i društveno.

– Lijepa je to stvar, nas dvojica iz Srbije. On je osvojio veliki masters, onaj pravi, a ja ovaj za mlade. Velika je to stvar, naravno, srećan sam što idem Novakovim tragom na neki način – izjavio je Međedović.

U odličnom raspoloženju dočekuje narednu sezonu.

– Daće mi sigurno samopouzdanja za 2024. godinu. Fis je sjajan igrač, na ATP listi je mnogo bolji od mene. On je među 40 najboljih sa razlogom – poručio je Hamad.

Još je rano porediti Međedovića sa Novakom, ali svakako da ovaj rezultat uliva nadu da će Srbija i posle Đokovića imati vrhunskog tenisera.

Novak je tu da mu još malo utaba stazu, a na Hamadu je da iskoristi ogroman potencijal koji očigledno posjeduje.

ĐOKOVIĆ JE APSOLUTNI BROJ 1, A HAMAD JE KRENUO NJEGOVIM STOPAMA