Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

DF BIJELO POLJE: DPS VRŠI PRITISAK NA ZAPOSLENE U ZDRAVSTVU I PROSVJETI

Demokratski front (DF) Bijelo Polje saopštio je danas da je Demokratska partija socijalista (DPS) već uveliko počela kampanju ucjenama kako zaposlenih tako i nezaposlenih koji čekaju posao.

Oni su dodali da je prije par dana određeni broj zdravstvenih radnika bjelopoljskih Doma zdravlja i Opšte bolnice, anonimno obavijestio javnost o pritiscima koje na njih vrši uprava te dvije ustanove.

“Govori im se da će ostati bez posla ukoliko ne predaju lične karte osobama koje su za to određene kako ne bi glasali na nastupajućim izborima”, ističe se u saopštenju DF Bijelo Polje.

Ista praksa, tvrde u DF Bijelo Polje je i sa radnicima koji rade u prosvjeti u Bijelom Polju.

“Naime, javio nam se veliki broj prosvetnih radnika koji su ucijenjeni od strane bjelopoljskih direktora škola. Prema našim saznanjima, prije dva dana je obavljen online sastanak aktiva direktora obrazovnih ustanova u Bijelom Polju, na kojem se saopštava broj slobodnih časova u školama za narednu školsku godinu. Kada se ti slobodni časovi prijave, onda radnici drugih škola koji nemaju normu, mogu te časove dobiti kako bi im norma bila ispunjena. Na tom sastanku dogovoreno da se za te časove mora ispuniti još jedan uslov, a to je da oni kojima ti časovi trebaju, moraju predati direktorima ili pomoćnicima direktora ličnu kartu kako ne bi mogli izaći na nastupajuće izbore”, poručili su iz DF Bijeo Polje.

Sve to se radi, navode dalje iz DF Bijelo Polje, “jer DPS više nikom ne vjeruje na riiječ, zbog činjenice da je ogroman broj Bijeloljaca i Bjelopoljki učestvovao na litijama, te da su im mnogi otkazali poslušnost”.

“To što su nam se građani obratili i ukazali na ove radnje, govori nam da je režim u panici i da se služi svim sredstvima kako bi ostali na vlasti. Upozoravamo direktore i pomoćnike direktora obrazovnih ustanova ih da prestanu sa pritiscima, građani ih se ne plaše, već ćemo za svaki novi prijavljeni slučaj izaći u javnost sa imenima direktora i pomoćnika direktora koji prosvetne radnike budu ucjenjivali na ovakav način. Apelujemo na sve radnike, zdravstvene, prosvetne i sve ostale koji budu ucjenjivani na ovaj način, da podnesu krivične prijave ili da se obrate nama kako bi raskrinkali kriminalne radnje koje vrše uprave javnih ustanova nadajući se da će spasiti režim koji se raspada”, zaključuje se u saopštenju DF-a Bijelo Polje.