Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

CRVENI KRST OBEZBIJEDIO NOVOGODIŠNJE PAKETIĆE

crveni krst obezbijedio novogodisnje paketice

CRVENI KRST OBEZBIJEDIO NOVOGODIŠNJE PAKETIĆE.

Povodom novogodišnjih praznika, Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje tradicionalno je obezbijedila veliki broj novogodišnjih paketića za najmlađe sugrađane.


Iz opštinskog Crvenog krsta su kazali da su novogodišnje paketiće obezbijedili iz sopstvenih sredstava, kao i kroz partnersku saradnju, donaciju prijatelja iz ADRA Crna Gora sa kojima ovu aktivnost realizuju dugi niz godina.


“Kroz saradnju sa ADRA Crna Gora, našoj humanitarnoj organizaciji donirano je 400 paketića, koje su oni obezbijedili kroz Projekat „Children helping Children“, odnosno „Djeca pomažu djeci”. Djeca u Njemačkoj sakupljaju svoju odjeću, igračke, knjige, didaktički materijal, djeci interesantne rekvizite, a zatim se distribuiraju djeci sirom Evrope, sa ciljem da se pruži mala pomoć i obraduju mališani povodom novogodošnjih praznika. Dok je 300 paketića obezbijeđeno iz sopstvenih sredstava Crvenog krsta.


Podjela paketa počeće krajem sledeće nedjelje i obavljaće se prema već utvrđenom redosledu, tako da će paketiće dobiti mališani sa ruralnog područja naše opštine, djeca sa posebnim potrebama, djeca u inkluzivnoj nastavi a sve po spiskovima naše organizacije.” – saopšteno je iz opštinskog Crvenog krsta.


Iz opštinskog Crvenog krsta su istakli da im je zadovoljstvo što i ove godine mogu novogodišnjim paketićima da uvesele djecu, čiji roditelji nijesu u mogućnosti da im povodom praznika kupe poklone.

CRVENI KRST OBEZBIJEDIO NOVOGODIŠNJE PAKETIĆE.


„Zahvaljujemo se organizaciji ADRA što su i ove godine, uz pomoć svojih partnera, uspjeli da obezbijede ovu vrijednu donaciju. Nadamo se da će praznična atmosfera probuditi društvenu odgovornost i humanost i kod drugih subjekata da i oni daju svoj doprinos”, naveli su iz Crvenog krsta.