Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

CRNA GORA MEĐU 10 NAJPOŽELJNIJIH RASTUĆIH DESTINACIJA NA SVIJETU

CRNA GORA MEĐU 10 NAJPOŽELJNIJIH RASTUĆIH DESTINACIJA NA SVIJETU

Crna Gora je među tip 10 najpoželjnijih rastućih destinacija na svijetu, prema ocjeni čitalaca najstarijeg i najuticajnijeg britanskog magazina posvećenog putovanjima Vanderlast (Wanderlust).

Ceremoniju dodjele nagrada „Wanderlust Reader Travel Awards 2023“ i ujedno obilježavanje 30 godina postojanja ovog prestižnog britanskog magazina. Koja je održana u istorijskom zdanju „Britanskog muzeja (British Museum)“ tokom turističke berze „World Travel Market“ u Londonu, otvorio je popularni britanski voditelj Ben Fogle, koji je poznat po svojim ulogama na televizijama Channel 5, BBC i ITV.

Događaju su prisustvovale direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG) dr Ana Tripković Marković i direktorica Crnogorskog kongresnog biroa i koordinator za promociju na tržištu UK. Aleksandra Maksimović, zajedno sa preko 500 lidera svjetske turističke industrije.

CRNA GORA MEĐU 10 NAJPOŽELJNIJIH RASTUĆIH DESTINACIJA NA SVIJETU

Tripković Marković je poručila da ovo predstavlja još jednu potvrdu da je imidž Crne Gore na tržištu Velike Britanije u usponu.

Posebno raduje što ovo priznanje dolazi od preko 91 000 čitalaca koji su tokom prethodnih pet mjeseci glasali za omiljene destinacije, regije, gradove, turoperatore, avio kompanije i sl. Budući da je riječ o turističkom magazinu sa najvećim tiražom i skoro 2 miliona pregleda online izdanja na mjesečnom nivou. Koji je time jedan od najuticajnijih kada je u pitanju odluka Britanaca o izboru sljedeće destinacije za putovanje. Očekujemo da će ovo priznanje doprinijeti i porastu interesovanja i turističkog prometa sa ovog tržišta. A posebno imajući u vidu najavljene nove avio konekcije – kazala je Tripković Marković.

Prema njenim riječima, ovom rezultatu doprinijela je i marketinška kampanja koju je NTO CG realizovala početkom godine. U saradnji sa magazinom “Wanderlust“. U okviru koje je kreirana posebna podstranica njihovog sajta posvećena Crnoj Gori.

Izvor: Pobjeda