Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

CIJENA PELETA OGRANIČENA NA 269 EURA PO TONI

CIJENA PELETA OGRANIČENA NA 269 EURA PO TONI

Na prijedlog Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, a u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vlada Crne Gore usvojila je odluku kojom se ograničava prodajna cijena peleta na maksimalno 269. 00 eura po toni kod proizvođača, odnosno 320. 00 eura u trgovini na malo.


Ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović kazao je kako ovom dopunom Odluke o privremenim mjerama za ograničavanje cijena proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi, Crna Gora postaje najkonkurentnija zemlja u regionu po pitanju cijene peleta.

CIJENA PELETA OGRANIČENA NA 269 EURA PO TONI


“Svuda oko nas ta cijena varira od 450. 00 do 480. 00 eura ili preko. Da ne pričam o zemljama Evropske unije (EU) gdje to ide do 500. 00 i 600. 00 eura po toni. Zahvaljujem proizvođačima peleta sa kojima je postignut dogovor da se prema domaćem tržištu nastupi sa takvim cijenama. Oni su se obavezali da će obezbijediti određene količine. Mi smo precizirali da 15 odsto proizvodnje mora biti namijenjeno crnogorskom tržištu, a ostatak mogu da izvezu, jer oni mnogo više proizvode nego što su potrebe Crne Gore, pa samim tim imaju pojačan izvozni kapacitet. Kolega Joković i ja pratimo situaciju i ukoliko bi došlo do bilo kakvog pomjeranja ili do nestašica bili bismo spremni i da zabranimo izvoz ali za sada nemamo te informacije”, kazao je Đurović.