Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

BOŽOVIĆ: INTENZIVIRAĆEMO ISPUNJAVANJE OBAVEZA IZ EVROPSKE AGENDE

BOŽOVIĆ: INTENZIVIRAĆEMO ISPUNJAVANJE OBAVEZA IZ EVROPSKE AGENDE

Vlada Crne Gore nastavlja još intenzivniji rad s ciljem ispunjenja svih obaveza definisanih evropskom agendom, poručio je državni sekretar u Ministarstvu evropskih poslova Bojan Božović.

Veliki dio najzahtjevnijih obaveza iz poglavlja 23 i 24 smo završili, što će, uvjeren sam, značajno doprinijeti ispunjenju završnih mjerila u drugim pregovaračkim poglavljima i ubrzati put ka njihovom privremenom zatvaranju“, kazao je Božović.On je danas otvorio 17. sastanak Pododbora za trgovinu, industriju, carine i poreze između EU i Crne Gore.Božović je zahvalio Evropskoj komisiji na kontinuiranoj posvećenosti koja značajno doprinosi da Crna Gora postane sljedeća članica Evropske unije.

BOŽOVIĆ: INTENZIVIRAĆEMO ISPUNJAVANJE OBAVEZA IZ EVROPSKE AGENDE

Govoreći o oblastima koja su dio ovog Pododbora, a koja se odnose na poglavlja 1. Sloboda kretanja robe, 16. Porezi, 20. Preduzetništvo i industrijska politika, 29. Carinska unija i 30. Vanjski odnosi, Božović je kazao da, se aktivnosti odvijajaju ubrzanom dinamikom i da Crna Gora posvećeno radi na daljem usklađivanju i primjeni usvojenih propisa.Istakao je uvjerenje da, osim poglavlja 30. Vanjski odnosi koje je privremeno zatvoreno, Crna Gora bilježi dobru internu spremnost da uskoro privremeno zatvori i poglavlja 1. Slobodno kretanje robe i 20. Preduzetnička i industrijska politika.

Izvor: RTCG

Foto: gov.me