Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

BJELOPOLJSKA BOLNICA I DOM ZA STARE ZAPOSLIĆE OSOBE SA INVALIDITETOM

U okviru projekta “Zajedno do posla”, koji Dom starih realizuje u saradnji sa bjelopoljskom Opštom bolnicom, osam lica sa invaliditetom dobiće priliku da stekne nove radne kvalifikacije.

Pri odabiru kandidata za učešće u projektu prioritet će imati žene, a selekcija će se obaviti uz podršku Zavoda za zapošljavanje, koji je i podržao projekat, navodi se u saopštenju bjelopoljskog Doma starih.

Kako su kazali, lica sa invaliditetom biće obučena za zanimanja Higijeničar/ka, Domar-ložač, Vešer/ka, a planirane su i motivacione radionice.

“Za potrebe pripreme za obuku biće angažovani stučnjaci odgovarajućih profila koji će motivisati i podstaći kandidate da rade na usavršavanju svojih vještina, kako bi bili konkurentniji na tržištu rada i kako bi brže došli do posla”, saopštili su iz Doma starih.

Kako su istakli, nakon obuke svih osam lica biće zaposleno tokom trajanja projekta i to na period od sedam mjeseci na radnim mjestima Higijeničar/ka i Domar-ložač i na period od pet mjeseci na radnom mjestu Vešer/ka.

“Od osam odabranih lica sa invaliditetom, četiri će biti odmah zaposleno i to tri lica na radnom mjestu Higijeničar/ka i jedno na radnom mjestu Domar-ložač, dok je za četiri LSI potrebna dodatna obuka od dva mjeseca za radno mjesto Vešer/ka kroz program osposobljavanje za rad kod poslodavca”, saopštili su iz Doma starih.

Po završetku projekta radni angažman nastavljaju tri LSI, na period od 9 mjeseci i to kod nosica dva i kod partnera jedno lice.