Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

BJELOPOLJKA KRISTINA RAKOVIĆ KAPITENKA MEKSIČKE EKIPE

BJELOPOLJKA KRISTINA RAKOVIĆ KAPITENKA MEKSIČKE EKIPE

Rijetki su primjeri, pogotovo u ženskoj košarci, da određena košarkašica ima priliku da za vrijeme karijere nastupa na dva kontinenta.

Međutim, to je ostvarila naša internacionalka Kristina Raković, koja je prethodne dvije sezone igrala u Meksiku, nakon evropskih liga.

Ljubav prema košarci je počela u rodnom gradu, o svojim prvim utiscima, Rakovićeva navodi: “1.Naravno, početak bavljenja košarkom je bio nekako “slučajan” bez ideje da će baš to biti moj posao i moja budućnost. Ljubav je od prvog dana bila prisutna, ali sam velikim radom i odricanjem uspjela da se izborim da uspijem i da sebi obezbijedim priliku da igram i živim u nekim od najvećih i najljepših gradova. Shvatila sam da je ovo poziv kojim želim da se bavim. Vrlo brzo Imala sam priliku da tada treniram i igram sa prvim timom Jedinstva u kojem je bilo igračica iz okolnih država sa bogatim iskustvima. Sve to me je vuklo da probam i dam priliku sebi da se osmjelim i nastavim da igram u drugim državama i kontinentima”.

BJELOPOLJKA KRISTINA RAKOVIĆ KAPITENKA MEKSIČKE EKIPE

Utisci nakon završene sezone u kojoj je ostvarila cilj sa ekipom, su bili takvi da je ocijenila sezonu u Meksiku, kao tešku, ali i uspješnu: “Pa sezona je bila teška ali i uspješna. Nakon velikih promjena koje su se izdešavale u klubu i nažalost velikih problema da povredama ciljevi su se primijenili. Nakon svega uspjele smo da ostvarimo cilj i da ostanemo u društvu najboljih a ujedno da i ja zdrava zavrsim sezonu. Kao i prošle godine dobila sam poziv iz kluba u Meksiku i radujem se da sam ponovo ovdje. Uslovi su fantastični, tempo je drugačiji, u nekim momentima izuzetno naporno ali je uz odličnu organizaciju i podršku kluba mnogo lakše”, naglašava ona.

A kako je došlo do same priče da nastupi u Ćalapi i da ove sezone postane čak i kapitenka tima, naša reprezentativka ističe: “Kao što pomenuh, meni je ovo druga sezona u Ćalapi. Prilika se pružila prvi put prošle godine, nakon razgovora sa klubom i drugim igračicama koje su imale iskustva odlučila sam se da dođem i probam. Prošle godine smo igrale finale ali ja sam zbog obaveza u Evropi bila spriječena da nastupam u finalu. Nakon odlične prošle sezone i uzajamnog zadovoljstva i ove godine sam dobila poziv ali i priliku da budem kapiten i vođa ekipe”.

BJELOPOLJKA KRISTINA RAKOVIĆ KAPITENKA MEKSIČKE EKIPE

Bjelopoljka je dugo vremena bila i dio Barselone, a kakva iskustva pamti iz španskog kluba… “Kada si osjetila da je vrijeme za rastanak sa Barselonom, kakva iskustva pamtiš iz nje?

“Nakon odlične sezone 2022/23 imala sam i druge ponude ali sam htjela da ostanem i za sledeću sezonu i tako sam i uradila. Međutim nakon četiri godine, došlo je vrijeme za promjene i neke nove izazove kojima se radujem. Na kraju, iz ove epizode iz Barselone pamtim zaista lijepe trenutke kako na terenu tako i van njega. Bilo je svega, ali na kraju sam zaista srećna da sam imala priliku da nastupam za tako veliko ime i klub kao što je Barselona”, podvlači Rakovićeva.

BJELOPOLJKA KRISTINA RAKOVIĆ KAPITENKA MEKSIČKE EKIPE

Ona ima i iskustvo igranja u reprezentaciji, sa kojom je igrala i kontinentalno prvenstvo.

Kako opisuješ vrijeme provedeno u reprezentaciji Crne Gore?

“Zaista jedno jedinstveno iskustvo i vrijeme koje sam provela u reprezentaciji. Imala sam priliku da prolazim kroz razne momente i imam razna iskustva. Na kraju sam uvijek zahvalna jer sam uspjela da stvorim neka poznanstva i prijateljstva za cijeli život. Kroz mlađe kategorije pa sve do seniorskog tima imala sam priliku da napredujem i putujem, a da sve to vratim kroz moja zalaganja i nastupe”, naglašava sa zadovoljstvom.

Na kraju intervjua, otkrila je i koji to uspjeh smatra najznačajnijim: “Koji uspjeh u karijeri smatraš najznačajnijim i koji te je najviše obradovao?

– Moji najznacajniji momenti u sportu nisu vezani samo za sportski rezultat. Definitivno najznačajniji momenat je kada smo moja mlađa sestra Slađana i ja u jednom trenutku zajedno zaigrale za reprezentaciju, osjećaj dok stojimo ona i ja jedna pored druge, zagrljene i pjevamo našu himnu je nešto sto nikada ne mogu da poredim ni sa kakvim drugim uspjehom”, zaključuje košarkašica iz našeg grada.

*Sponzor teksta Wagen Guma