Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

BJELOPOLJCI SE PRIDRŽAVAJU MJERA NKT

Opština Bijelo Polje, preko Sekretarijata za inspekcijske poslove, Komunalne policije i ostalih službi, preduzima neophodne aktivnosti kako bi mjere NKT-a imale svoju svrsishodnost i efikasnost.
“Inspekcijske službe su za dane vikenda pojačale svoje aktivnosti. Naši sugrađani su disciplinovani i nije bilo potrebe za podnošenjem prekršajnih prijava u prvim danima, nakon izmjene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti”, kazao je sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove, Muzafer Badžić.
On je rekao da su nekoliko situacija djelovali preventivno, iz razloga što jedan dio građana i privrednih društava nije bio upoznat sa dijelom mjera propisanih od strane NKT-a.
“Kontrole su obavljane na javnim površinama (trgovi, parkovi, igrališta), a vršili smo kontrolu i ugostiteljskih objekata, marketa, pekara, auto – taxi i linijskog prevoza”, ističe Badžić.
Sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove je zamolio sugrađane da poštuju socijalnu i fizičku distancu i ostale mjere NKT-a, uz kako je naglasio higijenu ruku i obavezno nošenje maske.
“Ovo je bitka koju bijemo zajedno, savjesnost pojedinaca je ključna”, zaključuje on u izjavi dostavljenoj Vijestima iz Bijelog Polja.