Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

BJELOPOLJCI DOBILI KONJIČKI KLUB

BJELOPOLJCI DOBILI KONJIČKI KLUB

Bjelopoljci su dobili jedan od rijetkih klubova na prostorima Crne Gore. Radi se o bjelopoljskom konjičkom klubu koji je osnovao naš bjelopoljac Suad Hot inače instruktor jahanja. Dugogodišnju ljubav prema konjima Suad je došao na ideju da osnuje klub u Bijelom Polju ne bi li obradovao svoje sugrađane.


Klub se nalazi na Džafića Brdu.


Naša stranica je izdvojila vrijeme kako bi razgovarala sa instruktorom ovog nama nepoznatog kluba.
Kako ste došli na ideju za ovaj klub?


Kao dječak sam zavolio konje jednostavno i dan danas gajim ljubav prema tim životinjama. Na ovaj način želim da privučem moje drage bjelopoljce da se i oni uvjere i osjete šta je ta ljubav tolika prema konjima. Naše okruženje konje koriste za rad na poljima,šumama njivama itd dok po svijetu konj je ljubimac i nije zarobljen ovim što mi radimo.
Koliko je opasno jahati konje?


Ne to nisu divlji konji već mirni i poslušni tako da je bezbijednost zagarantovana. Naravno da to misle ljudi koji se nisu sretali sa konjima. Vidim ovh dana jedna divna slika kruži društvenim mrežama kako se kreće karavan konja našim selima.

BJELOPOLJCI DOBILI KONJIČKI KLUB


Recite mi koja je to maršuta i kuda se karavan kreće?


Uglavnom našim selima iz kojih se vidi predivna panorama B. Polja. Vjerujte da ne znate da li je ljepše ljeti ili zimi uglavnom je to doživljaj koji se pamti. Ja sam ovaj klub osnovao u Avgustu prošle godine i ima njih koji su jednom probali i ponovo se priključili i rado se priključili našem klubu. Ovim putem želim da se zahvalim Acu Markoviću uredniku stranice ,,Bjelopoljci nekad i sad,, koju vrlo rado pratim što je izdvojio vremena da nas posjeti.


Poruka za moje bjelopoljce dodjite i budite naš član ovog predivnog kluba. Poručio je instruktor kluba Suad Hot.