Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

BJELOPOLJAC RATKO TIMOTIJEVIĆ GOLIM RUKAMA UHVATIO DŽINOVSKOG ORLA

Neobičan „ulov” imao je Ratko Timotijević koji je golim rukama uhvatio džinovskog orla u neposrednoj blizini porodične kuće u selu Ljećevišta, na oko 700 metara nadmorske visine, iznas poznatog izletišta Kisjele vode.

Nakon nesvakidašnjeg podviga i susreta, Ratko je pustio orla da slobodno odleti u visine.

“Ima ovdje dosta orlova, ali se rijetko dešava da se tako nisko spuste i predstavljaju opasnost. Dok sam nešto radio na imanju, u blizini kuće čuo sam kako kokoška kokodače i bježi. Vidio sam orla s raširenim krilima kako se ustremio na nju. Ona je sklonište nekako uspjela da nađe u obližnjoj garaži, ali je orao ušao za njom. Kad sam to vidio, utrčao sam u garažu, ne misleći na eventualne posledice od napada orla u zatvorenom prostoru. Instiktivno sam razmišljao smao o tome kako da spasim kokošku”, priča Ratko.

Dodaje da je u trenutku kad je orao pritjerao kokošku u ćošak, golim rukama krenuo prema njemu.

“Nekako sam uspio da ga uhvatim prvo za vrat, a onda pribijem u svoje tijelo. Ta borba nije baš kratko trajala i nije bila laka. Borili smo se desetak minuta. Izgrebao mi je ruke kandžama koje su bile velike i oštre kao žilet. Ruke su mi bile krvave, ali sam uspio da spasim kokošku” priča Timotijević za “Dan”.

Kada je borba završena, Timotijević je izašao iz garaže i donio odluku da ne ubije orla.

“Raširio sam ruke i pustio ga da odleti u slobodu. On se ekspresno izgubio u nepoznatom pravcu. Pratio sam narednih dana, ali se više nije pojavljivao”, ispričao je on.