Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

BIJELO POLJE I DALJE PRIMJER DOBRIH MEĐUNACIONALNIH ODNOSA!

Nakon informacija u medijima da su predstavnici Srpskog društva Sveti Sava razgovarali sa predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Bijelo Polje, članove ovog udruženja primili su predsjednik Medžlisa Haris Kurtćehajić, glavni imam Enis ef. Burdžović i imam Mensur ef. Kasumović.
Zahvalivši na želji da se tenzije smire istaknuta je obostrana zainteresovanost na tom planu. Uvijek je isticano da je Bijelo Polje primjer multivjerske i multietničke tolerancije e sada je prilika da se to stvarno i dokaže. Predstavnici udruženja Sveti Sava zabrinuti zbog napada na imovinu Islamske zajednice u Pljevljima ponudili su da zaštite imovinu muslimana u Bijelom Polju. Zahvalivši se na takvoj ponudi, predstavnici Medžlisa su zaključili da u ovom trenutku čvrsto vjeruju u dobre komšijske odnose i smatraju da nasrtaja na vakufsku imovinu u Bijelom Polju neće biti.
Zastrašivanjima, podizanju tenzija i mržnji nema mjesta među ljudima koji žive i planiraju da žive u Bijelom Polju, nemaju rezervni rodni grad ni rezervnu domovinu.
Bijelo Polje neka ostane kao i do sada, primjer gdje se različitost uvažava i poštuje, a svi muslimani i pravoslavci imaju dužnost da to sada potvrde.