Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

AMBASADOR SJEVERNE MAKEDONIJE U POSJETI OPŠTINI BIJELO POLJE

AMBASADOR SJEVERNE MAKEDONIJE U POSJETI OPŠTINI BIJELO POLJE

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović danas se sastao sa ambasadorom Republike Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori NJ. E. Mihajlom Trpkoskim, koji je boravio u zvaničnoj posjeti Opštini Bijelo Polje.


Sastanku, na kojem je, između ostalog, razgovarano o dobrim vezama između Republike Sjeverne Makedonije i Crne Gore. Bilo je riječi i o mogućnostima za uspostavljanjem različitih oblika saradnje na polju kulture, turizma, sporta ali i ostalih oblasti od zajedničkog interesa.


Predsjednik Smolović upoznao je ambasadora sa osnovnim karakteristikama Bijelog Polja, prirodnim ljepotama, kulturno-istorijskim nasljeđem, razvojnim potencijalima grada, kao i mogućnostima i planovima za unaprijeđenje turističke ponude.

AMBASADOR SJEVERNE MAKEDONIJE U POSJETI OPŠTINI BIJELO POLJE


Prijateljstvo Republike Sjeverne Makedonije i Opštine Bijelo Polje dodatno je ojačano. Kako je kazao Smolović potpisivanjem ugovora o bratimljenju sa Strumicom.


Dobrodošlicu u Bijelo Polje ambasadoru Sjeverne Makedonije poželjela je i predsjednica Skupštine opštine Nemša Omerhodžić i pozvala ambasadora da radi na jačanju ekonomske saradnje.


Ambasador Republike Sjeverne Makedonije NJ. E. Trpkoski zahvalio se predsjedniku Opštine Bijelo Polje na srdačnom prijemu i istakao da je ovo jedna u nizu posjeta crnogorskim opštinama. Tokom posjeta se upoznaje sa njihovim karakteristikama i naglasio da će, tokom svog mandata raditi na jačanju i do sada veoma uspješne saradnje između Crne Gore i Republike Sjeverne Makedonije.


Ambasador je naglasio da pored odličnih odnosa na državnom nivou veoma značajna saradnja između lokalnih vlasti veoma značajna, te da je ova posjeta u tom pravcu.


On je iskazao spremnost da radi na unapređenju privredne saradnje. Zbog čega su na današnjem sastanku prisustvovali predsjednik Ekonomskog savjeta Opštine Bijelo Polje Hasan Ramović i izvršni direktor kompanije Franca, Sead Franca.