Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

AKTIVNI VOJNIK ČLAN KRIMINALNE GRUPE

AKTIVNI VOJNIK ČLAN KRIMINALNE GRUPE

Pripadnik Vojske Crne Gore A. S. uhapšen je zbog sumnje da je bio član kriminalne grupe koja je planirala likvidaciju glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića. Saopšteno je na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije.


Specijalni tužilac Miroslav Turković kazao je da SDT sprovodi istragu protiv više lica zbog stvaranja kriminalne organizacije. A protiv dva organizatora i za teška ubistva, davanje mita…

AKTIVNI VOJNIK ČLAN KRIMINALNE GRUPE


On je na zajedničkoj konferenciji za novinare SDT-a i Uprave policije kazao da su tokom istrage pokrenute protiv grupe Stefana Đukića i Emila Tuzovića došli do dokaza da su članovi te kriminalne grupe postali i vojnik Vojske Crne Gore A. S. i još jedna osoba B.P.

“A.S. je opservirao kretanje glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i tome obaviještavao članove kriminalne organizacije. A to sve sa ciljem da liši života Katnića”, rekao je Turković.


SDT sumnja i da je taj član kriminalne grupe odavao informacije o borbenom stanju Vojske Crne Gore. Ali i objašnjavao kako se prilikom povrataka iz misija može prenijeti oružje jakog ubojnog sredstva.


Turković je kazao da je pretresom stana koji koristi A. S. pronađeno više naoružanja, silikonska maska, municija, kokain, novac…


Ta kriminalna grupa planirala je ubistvo Mlivoja Katnića, specijalnog tužioca Saše Čađenovića, policijskih funkcionera, i napad na sutkinju Biljanu Uskoković.


“Jedan dio okrivljenih koji su obuhvaćeni ovim postupkom su u bjekstvu, preduzimaju se radnje na njihovom lociranju”, saopštio je on.


“Za rasprskavajuću minu koju je policija našla sumnja se da je otuđena od Vojske. U svakom slucaju to je predmet dalje detaljne istrage”, naveo je Katnić.