Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

ADŽIĆ: VATROGASCI ZASLUŽUJU BOLJI TRETMAN DRŽAVE

ADŽIĆ: VATROGASCI ZASLUŽUJU BOLJI TRETMAN DRŽAVE

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, sastao se na inicijativu Strukovnog sindikata vatrogasaca Crne Gore sa njihovim predstavnicima Goranom Tripkovićem, Slavkom Tadićem i Ilijom Bogetićem.


Sasatanak je održan povodom umanjenja zarada vatrogasima-spasiocima kao posljedica obračuna minulog rada po programu Evropa sad.

ADŽIĆ: VATROGASCI ZASLUŽUJU BOLJI TRETMAN DRŽAVE


Ministar Adžić je izrazio prije svega zadovoljstvo zbog povjerenja koje mu je ukazano, kao i razumijevanje i spremnost da pomogne u prevazilaženju problema. Iako su službe zaštite i spašavanja u nadležnosti lokalnih samouprava i finansiraju se iz lokalnih budžeta, nećemo okretati glavu od problema i prebacivati odgovornost već zajednički tražiti rješenja.


“Cijeneći napore koje konstantno ulažete na polju zaštite naše zemlje i života građana, kao i sve opasnosti vašeg plemenitog poziva, iniciraću formiranje radne grupe sa predstavnicima Ministarstva finansija i Sindikata vatrogasaca kako bi se problem riješio u što kraćem roku”, kazao je ministar.


“Program Evropa sad donio je brojne benefite zaposlenima, ali su primjetni i određeni problemi koje odgovorna Vlada mora rješavati, tim prije što su pogođeni zaposleni koji brinu o bezbjednosti i zaštiti države”, poručio je ministar Adžić na sastanku.