Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

RUKOVODILAC BJELOPOLJSKOG ZATVORA O USTANOVI I KAKO SE ZATVORENICIMA DOTURAJU PREDMETI: TELEFONI U DUPLOM DNU ŠERPE

RUKOVODILAC BJELOPOLJSKOG ZATVORA O USTANOVI I KAKO SE ZATVORENICIMA DOTURAJU PREDMETI: TELEFONI U DUPLOM DNU ŠERPE

Ukupna situacija u bjelopoljskom zatvoru poslednjih godina je znatno bolja u odnosu na neki raniji period, kada su se u toj ustanovi dešavali različiti problemi, kazao je u razgovoru za “Dan” rukovodilac tog zatvora Dojčilo Drobnjak.


– Disciplina i ažurnost zaposlenih su u poslednje dvije godine podignuti na znatno viši nivo. Iako ima sitnijih problematičnih situacija, sve se rješava brzo i shodno pravilniku. Zato i mogu reći da je stanje dobro najviše zbog pojačane odgovornosti zaposlenih i veće discipline onih koji borave pod krovom ove ustanove – istakao je Drobnjak.


Prema njegovim riječima, u poslednje dvije godine skoro svakog dana vrše se kontrole soba u kojima borave zatvorenici i pritvorenici, a redovno kontrolišu i stvari koje im donose oni koji im dolaze u posjetu.
Zbog učestalih i rigoroznih kontrola, naglašava Drobnjak, teško se ko usuđuje da bilo šta nedozvoljeno unese u zatvor, ali ipak postoje sporadični slučajevi, koji se otkrivaju i sankcionišu.


– I dalje ima pokušaja da se pritvorenicima i zatvorenicima doture nedozvoljene stvari. Oni koji im dolaze u posjetu pribjegavaju raznim lukavstvima kako bi proturili mobilne telefone, kartice, a bilo je i nekoliko slučajeva da su probali da unesu drogu. Zanimljiv je slučaj kada smo u duplom dnu jedne šerpe pronašli nekoliko mobilnih telefona. U svakom slučaju, efikasnio otkrivamo sve te pokušaje – rekao je Drobnjak.
U bjelopoljskom zatvoru trenutno boravi 75 pritvorenika i 33 zatvorenika.


– Popunjenost kapaciteta je oko 90 odsto u poluotvorenom dijelu, a 50 odsto u zatvorenom. Kapacitet istražnog zatvora povećan je za 35 mjesta. U pitanju su potpuno nove sobe – kaže Drobnjak.


Izvor: Dan
Novinar: Milovan Novović