Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

VBP REDAKCIJA: POZIV BJELOPOLJCIMA U DIJASPORI

VBP REDAKCIJA: POZIV BJELOPOLJCIMA U DIJASPORI

Redakcija VBP portala pokreće javnu debatu posvećenu pravu glasa naših sugrađana koji žive i rade u dijaspori. Prethodnih dana je ova tema u fokusu medija ali i mnogih građana. A podsjećamo da je 2021 godine Vlada načijem je čelu bio Zdravko Krivokapić pripremila i zakonsko rješenje da se stanovnicima Crne Gore oduzme pravo glasa na izborima. Sudeći po komentarima na VBP portalu postoji veliki broj građana koji osporavaju pravo glasa našoj dijaspori. A sa druge strane dijaspora smatra da je to diskriminacija, želimo o ovoj temi razgovarati otvoreno, u live stream (video prenos uživo) prenosu.

Cilj nam je da otvoreno razgovaramo o ovoj temi, da čujemo stavove građana koji žive u dijaspori ali i građana koji imaju članove porodice ili bliže rođake u inostranstvu.

Pozivamo zainteresovane bjelopoljce i bjelopoljke koji žive van granica Crne Gore da se jave putem poruke na Facebooku, Instagramu ili Vajber broja +382 69 917 918 kako bi pripremili prenos. Koji će biti realizovan na VBP portalu, sjutra 29. marta 2023 Godine. Zainteresovanim građanima će biti omogućeno da se uprenos uključe putem aplikacije Skype ili Viber. Takođe poziv je otvoren i za građane koji žive u Bijelom Polju. Koji smatrajuda dijaspora ne treba da ostvaruje svoje glasačko pravo u Crnoj Gori.

NAPOMENA, predstavnicima političkih partija neće biti omogućeno da se uključe u prenos.

VBP Redakcija