Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

POLICIJA ISTRAŽUJE ULOGU SINA VESNE MEDENICE U TRGOVINI DROGOM I ŠVERCU CIGARETA

POLICIJA ISTRAŽUJE ULOGU SINA VESNE MEDENICE U TRGOVINI DROGOM I ŠVERCU CIGARETA

Sin bivše predsjednice Vrhovnog suda je, sudeći po objavljenim tranksriptima, mjesec dana pred poslednje parlamentarne izbore u Crnoj Gori, pisao policajcu Laloviću: „Moramo da grabimo za nas, dok smo na poziciji, jer vrijeme leti, a ništa ne osigurasmo“.

POLICIJA ISTRAŽUJE ULOGU SINA VESNE MEDENICE U TRGOVINI DROGOM I ŠVERCU CIGARETA

Portal Libertas objavio je da se sin bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, Miloš M. Medenica (35), sudeći po podacima koje je Europol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu, bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

Vesna Medenica i njen sin Miloš na pitanja Libertasa o ovome demantovali su navode iz transkripata pristiglih iz Europola.

Kako piše portal Libertas press, u presretnutim razgovorima, Medenica je, navodno, rekao svom sagovorniku da je o njegovom nezakonitom poslu upoznata njegova majka, koja je tada bila predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore i da od nje može očekivati zaštitu.

U dokumentima Europola u koje je Libertas imao uvid, Miloš Medenica preko aplikacije SKY, u komunikaciji sa policajcem Darkom Lalovićem, navodno, dogovara kupovinu veće količine droge za sebe i svoje društvo, obezbjeđuje transport krijumčarenih cigareta iz Bara, osigurava nesmetano kretanje jednog kriminalca, posjeduje i koristi zabranjeno oružje.

Policajac Lalović je uhapšen 15. decembra prošle godine i još je u pritvoru. On je pripadnik Sektora za obezbjeđenje štićenih ličnosti Uprave policije i godinama je bio zadužen za bezbjednost dugogodišnje predsjednice Vrhovnog suda.

Po objavljenim tranksriptima, Miloš je, mjesec dana pred posljednje parlamentarne izbore u Crnoj Gori, pisao policajcu Laloviću da moraju da grabe, dok su na poziciji. Kako je rekao, „moramo početi da grabimo za nas, jer vrijeme leti, a ništa ne osigurasmo“.

Izvor: libertaspress.me