Glavni Meni

Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Ćatovića pobjegao iz Crne Gore

Intenzivno se traga za državljaninom Srbije Ljubomirom Lazićem (46) iz Zemuna, koji je teško ranjen u pucnjavi koja se dogodila u Potkrajcima kod Bijelog Polja 13. avgusta ove godine kada je ubijen Željko Pavkov (47) iz Srbobrana. On se tereti za krivična djela teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja, zbog čega je i bio iza rešetaka. Ipak, nedavno je pušten iz pritvora što je iskoristio da napusti Crnu Goru.

Sve ovo je unijelo nove kontroverze u okršaj čiji je Lazić bio akter, a u kom je ubijen Željko Pavkov (47) iz Srbobrana, bivši pripadnik JSO, koga je ubio Bjelopoljac Elvis Ćatović (32). Ćatović se tereti i za pokušaj ubistva Lazića u naselju Potkrajci kod Bijelog Polja ispred svoje porodične kuće, 13. avgusta ove godine.

Iznenadnom puštanju Lazića iz pritvora prethodili su rezultati istrage koja je pokazala da nije učestvovao u vatrenom obračunu, već da je ranjen s leđa, a ne u međusobnoj razmjeni vatre.

Inače, Vrhovni sud prihvatio je prijedlog bjelopoljskog Višeg državnog tužilaštva i produžio pritvor Ćatoviću za tri mjeseca. Odluka suda temelji se na još nezavršenoj istrazi, odnosno osnovu sumnje da je Ćatović izvršio teško ubistvo u pokušaju, za koje je počiniocu zaprećeno kaznom od najmanje deset godina zatvora

Izvor:Novosti.rs