Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

POČELA VAKCINACIJA DJECE PREDŠKOLSKOG I ŠKOLSKOG UZRASTA MMR VAKCINAMA

Kriza izazvana COVID-19 virusom danas predstavlja najveću prijetnju za djecu u Crnoj Gori. Ona je negativno uticala na svaki aspekt života najmlađih i otežala njihov pristup kvalitetnim zdravstvenim uslugama.
Prethodnih godina Dom zdravlja Bijelo Polje (Služba imunizacije za djecu), od strane Instituta za javno zdravlje Crne Gore, bio je prepoznat kao zdravstvena institucija sa visokim obuhvatom imunizacije za sve vakcine, pa za i MMR vakcinu.


Ovih dana u Domu zdravlja ulažu se napori i posebna pažnja da se održi trend vakcinisanja djece za sve vakcine, sa akcentom na obuhvat djece MMR vakcinom.


Ministarstvo zdravlja u saradnji sa Unicefom ukazuje na opasnost od izbijanja epidemije malih boginja zbog sve manje vakcinacije djece MMR vakcinom, što ih čini izloženim bolestima koje mogu imati čak i smrtni ishod.


Počela je vakcinacija djece koja se upisuju u prvi razred osnovne škole. Narednih dana je planirana i vakcinacija djece školskog uzrasta – završnih razreda osnovne i srednje škole. Ista će biti sprovedena u Domu zdravlja kod izabranog pedijatra, vodeći računa o epidemiološkoj situaciji, uz preduzete zaštitne mjere (maska, distanca…).


Kontakt telefon pedijatrijske službe: 050/432-372.