Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

KOMUNALCI NA TERENU: SNJEGOČISTAČI UPUĆENI PREMA MJESNIM CENTRIMA

Nove sniježene padavine u Komunalnom preduzeću „Lim“ dočekali su spremno, pa je od sinoć više ekipa na terenu koje čiste puteve i trotoare, saopštio je za Radio Bijelo Polje rukovodilac RJ “Čistoća“, Senad Pačariz.

Pačariz je istakao da su sve prioritne saobraćajnice prohodne, da nema problema u funkcionisanju saobraćaja, ali i da će tokom čitavog dana biti angažovana raspoloživa mehanizacija i ljudstvo.

„S obzirom na najavljene vremenske prilike, u našem preduzeću smo produžili dežurstva, tako da smo intervenisali i sinoć, održavali smo prohodnim glavne saobraćajnice u gradu i prigradskim naseljima, kao i put prema Opštoj bolnici. Jutros smo uputili snjegočistače prema Goduši, Sušici, Bistrici, Bijedićima i Voljavcu, Kanjama i ostalim udaljenijim lokalitetima, u skladu sa nalozima resornog sekretarijata. Dakle, putari su na terenu, nasipaju puteve šljakom i ostalim materijalom gdje je to potrebno na usponima“, kazao je rukovodilac RJ “Čistoća“.

Na zahtjev Opšte bolnice, kako je naveo Pačariz, jedna ekipa je upućena i prema Mijatovom kolu, kako bi osposobili put do lica kojem je bila neophodna ljekarska pomoć.

On je saopštio da će i u toku dana zimska mehanizacija i ljudstvo biti na terenu, te da će se raditi po prioritetima, a u skladu sa nalozima koje dobijaju od Opštine.

„Za sada nema zastoja, spremni smo da intervenišemo na svim putnim pravcima“, poručio je Pačariz.