Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

EDITED: SNIMCI SINOŠNJEG INCIDENTA U BIJELOM POLJU, SPORAN NEDOSTAJUĆI DIO SNIMKA

Internetom kruže video snimci na kojima se vidi kako je došlo do sinoćnjeg incidenta u Bijelom Polju za vrijeme trajanja patriotske vožnje kroz grad, kada je lakše povrijeđen novinar TV Vijesti Sead Sadiković.”Sporan je nedostajući dio snimka” S OBZIROM DA SE SA JEDNE KAMERE SNIMAK NA KRATKO PREKIDA PA NASTAVLJA VELIKI BROJ GRAĐANA SMATRA DA JE TO SPORNO.

Oni koji su objavili snimak tvrde da je Sadiković trčao za jednim vozilom i oteo crnogorsku zstavu. S obzirom na to da se ne prepoznaje jasno da li se radi o osobi koja zaista liči na Sadikovića CdM je pitao Upravu policije da dostavi informaciju o tome.

Za sada Uprava policije nije odgovorila.Sadiković je za Vijesti ranije saopštio“Povrijeđen sam u glavu, udarili su gdje je najtvrđe. Osim toga, imam i dva sitna udarca u predjelu nogu i jedan u predjelu šake. Fizički sam dobro, ali me zaboljelo što ne možeš ulicom da prođeš. Napali su me iz čista mira, to je neobjašnjivo. Prvo su me napali verbalno, počeli da me psuju.

To ne možeš dozvoliti. I nisu to radili samo meni, to su radili dok su se vrtjeli gradom. Napadali su još neke ljude. Ja sam im odgovorio. Ali, u bijedi koja me snašla u mom gradu, u mojoj državi, za koju sam možda nešto uradio, najviše me to zaboljelo – što ne možeš mirno proći ulicom”.Na snimku se između ostalog čuje da ženska osoba traži da joj se vrati zastava.

Iz policije je ranije danas saopšteno da su zbog napada na Sadikovića privedena dva Bjelopoljca N.O. (21) i E.D. (18). Šta je motiv napada policija nije navela, već je samo u saopštenju dostavljenom medijima istakla da su Omerović i Dizdarević iz auto kolone upućivali uvrjedljive riječi Sadikoviću, da su izašli iz vozila i napali Sadikovića koji je tom prilikom lakše povrijeđen.Ranije su novine Vijesti javile da je pored N.O i E.D u svojstvu svedoka privedena i M.Đ. koja je sa njima bila u vozilu.Podsjećamo da su danas mnogi politički subjekti i NVO aktivisti osudili napad na Sadikovića.Snimci su integralno preuzeti sa portala CDMIzvor: CDM