Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

UČENICI BJELOPOLJSKE OŠ „MARKO MILJANOV” ORGANIZOVALI MASKENBAL I ŠEŠIRIJADU: KREACIJE U BOJAMA I STILU JESENI

UČENICI BJELOPOLJSKE OŠ „MARKO MILJANOV” ORGANIZOVALI MASKENBAL I ŠEŠIRIJADU: KREACIJE U BOJAMA I STILU JESENI

Učenici bjelopoljske Osnovne škole „Marko Miljanov“, od prvog do četvrtog razreda, prošetali su juče gradom u je senjim kreacijama u okviru organizovanog maskenbala i šeširijade.

  • Tema je jesen, ali maske su različite prema grupama. Neko je pripremio maske iz povrtnjaka, voćnjaka, a naša grupa ima maske sa njive. Djeca su maskirana u kukuruz, bundevu, strašilo, drveće… i zaista su bili maštoviti. Ideje smo im davali mi, nastavnici, a oni su sa rodi teljima napravili predivne kreacije – kazala je profesorica razredne nastave Ljiljana Đaković.
    Ona je istakla da su ovakvi događaji važni, jer im se, kaže, djeca raduju.
  • Ovo je za njih nešto drugačije od svakodnevice, imaju razne ideje i bitno je da su motivisani – istakla je Đaković.
    Učenik četvrtog razreda Vasilije Joksimović maskirao se u strašilo. Kaže da je masku pripremio za dva dana, uz pomoć majke.
  • Ovo je veoma zanimljivo i uvijek se radujemo maskenbalima, družimo se i zabavljamo- istakao je Vasilije, a učenica trećeg razreda Nataša Dulović dodala je da se za maskenbal pripremala tri dana, a njena maska je jež.
  • Svidjelo mi se da budem jež, kupila sam sjajni papir i kombinovala ga sa lišćem. Potrudila sam se da to ispadne lijepo. U ruci držim jabuku zato što jež voli jabuke ispričala je Nataša.
    Ahmed Kadić kaže da je za jedan dan uspio da pripre mi masku sova.
  • Lišće potrbno za masku pronašao sam u dvorištu U komšiluku – rekao je Ahmed.
    Učenica Lana Drašković učestvovala je na šeširijadi. Kaže da je njen šešir ukrašen lišćem koje je našla u svom dvorištu. Ističe da njenu kreaciju nije bilo teško napraviti.
    Izvor: Dan
    Novinar: Milovan Novović