Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

ARMIN MUŠOVIĆ POBJEDNIK MEĐUNARODNOG OPEN TURNIRA ”GORAŽDE 2024”

ARMIN MUŠOVIĆ POBJEDNIK MEĐUNARODNOG OPEN TURNIRA ”GORAŽDE 2024”

Bjelopoljski šahista FIDE majstor Armin Mušović pobjednik je juče završenog Međunarodnog šahovskog turnira ”Goražde 2024”.


Mušović je u konkurenciji 37 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, od kojih trojica nosioci titule FM, bio ubjedljivo najbolji, osvojivši 5 i po poena od ukupno 6 partija.


“Konkurencija nije bilo nimalo laka, jer pored ostalih takmičara koji iako nemaju šahovsku tituli igraju odličan šah, učestvovala su i tri FIDE majstora. Neizvjesnost pobjednika je trajala do samog kraja turnira, ali bio sam u dobroj formi i u poslednjem, odlučujućem kolu sam pobjedom protiv FIDE majstora Murisa Konjičanina, obezbijedio prvo mjesto”, kazao je Mušović za Radio Bijelo Polje.


Mušović je od početka 2024. godine osvojio ukupno 7 turnira, od čega je 6 bilo otvorenog, a jedan zatvorenog tipa (prvenstvo Bijelog Polja) i to je, zasada, najuspješnija godina u njegovoj šahovskoj karijeri.


”Zaista nije lako osvojiti ovoliki broj prvih mjesta. Morate konstantno da igrate dobro jer, na turnirima gdje postoji jaka konkurencija i mala greška može da vas košta zlatne medalje. Osim toga, u vremenu kada su informacije i znanje svakom šahisti dostupne na dlanu, morate da budete i dosta kreativni, a dodao bih i da psihologija igra značajnu ulogu u svemu tome. U svakom slučaju, ovaj rezultat je izvanredan, i do kraja ove godine ću se boriti još na nekoliko turnira i državnih prvenstava u ubrzanoj i brzopoteznoj formi”, poručio je Mušović.