Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

BJELOPOLJCI PREDSTAVILI SVOJE PROIZVODE NA NACIONALNOM SAJMU “NAJBOLJE IZ CRNE GORE”

BJELOPOLJCI PREDSTAVILI SVOJE PROIZVODE NA NACIONALNOM SAJMU “NAJBOLJE IZ CRNE GORE”

Na ovogodišnjem nacionalnom sajmu “Najbolje iz Crne Gore”, koji se ove godine po jedanaesti put održava 17. 18. i 19. oktobra u Big Fashion šoping mall-u u Podgorici, bjelopoljski poljoprivredni proizvođači su izložili svoje proizvode domaćim i inostranim kupcima.


Opština Bijelo Polje je preko Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj pomogla u zakupu štandova za reklamni prostor 5 bjielopoljskih poljoprivrednih proizvođača. Sekretarijat je preko organizatora sajma NVO Civilni centar CG, a shodno programu mjera za podsticaj ruralnog i održivog razvoja za 2024. godinu, kroz mjeru 1.5 – Promocja edukacja iz oblasti malnog održivog razvoja, podržao ovu manifestaciju i dao priliku da izlažu na ovom prestižnom događaju.


Posjetioci ove tradicionalne manifestacije su umali priliku da vide i probaju proizvode pčelara iz Bijelog Polja: Veljka Đurovića, Lazara Tomovića, Murata Idrizovića, Miloša Čabarkape i Zorana Karišika.


Ovaj tradicionalni događaj, koji je postao simbol cmogorskog preduzetništva i autentične domaće proizvodnje, i ove godine je okupio rekordan broj izlagača iz svih krajeva naše zemlje a partner sajma je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodopriovrede.