Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

OPŠTINA I UNDP POZVALI GRAĐANE I GRAĐANKE GRADA NA LIMU DA SE UKLJUČE U LOKALNI DIJALOG

OPŠTINA I UNDP POZVALI GRAĐANE I GRAĐANKE GRADA NA LIMU DA SE UKLJUČE U LOKALNI DIJALOG

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i lokalna uprava pozvali su građane i građanke Bijelog Polja da se prijave za učešće na dijalogu pod nazivom „Zajednica pokreće promjene“. Kako je navedeno u pozivu, ovaj dijalog predstavlja platformu za kreiranje rješenja koja odgovaraju potrebama lokalne zajednice i doprinose opštem dobru.


-Građani i građanke Bijelog Polja, da li želite da doprinesete jačanju povjerenja među građanima i institucijama? Da li smatrate da je važno ojačati društvenu koheziju u Bijelom Polju i da li želite doprinijeti tome da se u vašoj opštini svako osjeća kao dio zajednice i da svi doprinose opštem dobru? Da li želite zajednicu bez govora mržnje i nasilja? Imate li konkretnu ideju kako doći do ove vizije Bijelog Polja?


Ako je odgovor na neka od ovih pitanja potvrdan, UNDP i Opština Bijelo Polje vas pozivaju da se prijavite za učešće na dijalogu “Zajednica pokreće promjene.” Program traje 30. i 31. oktobra u hotelu “Franca”, od 9.30 do 16.30 prvog dana, i od 10 do 14.30 drugog dana. Dijalog je osmišljen kao inspirativan i otvoren prostor, gdje će se kroz timski rad inicirati akcije za opšte dobro i budućnost po mjeri svih, stoji, između ostalog, u pozivu.


Dodaje se da će kroz otvoren dijalog, timski rad, inovativne aktivnosti i edukativne prezentacije građani i građanke, zajedno sa predstavnicima lokalnih institucija, raditi na osmišljavanju konkretnih preporuka koje će doprinijeti unapređenju društvene kohezije u Bijelom Polju.


-Preporuke i ideje treba da reflektuju vrijednosti opšteg dobra, solidarnosti, saradnje, poštovanja, tolerancije, empatije, rodne i svake druge ravnopravnosti i prevenciju govora mržnje, istaknuto je u saopštenju za javnost.


Izvor: Dan
Novinar: Milovan Novović