Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

GEST HARISA BANDE ZA SVAKU POHVALU

GEST HARISA BANDE ZA SVAKU POHVALU

Na utakmici između Jedinstvo France i Arsenala, pored dobre igre, pet postignutih golova i slavlja Bjelopoljaca, desilo se nekoliko interesantnih detalja.


Prije svega, desio se trenutak da tri igrača jedne ekipe zbog povreda nijesu bili u stanju da nastave igru.

Tivćani su imali peh da se povrijede Dakić, Imamović i Merdović, koji su kolima Hitne pomoći nakon ukazane zdravstvene pomoći na terenu odvedeni na dalja snimanja u Opštu bolnicu. A u tom trenutku je ostao zapamćen potez kapitena domaćih Harisa Bande.

  • U moru negativnih stvari koje su zadesile naš tim na ovoj utakmici, desio se i gest vrijedan poštovanja igrača Jedinstva i njihovog kapitena, Harisa Bande. Više od pet minuta, naš tim je u polju bio sa samo osam igrača, a za to vrijeme igrači Jedinstva nijesu napadali na naš gol. Na kraju je kapiten Banda izbacio loptu van igrališta kako bi mogla da se odradi dvostruka izmjena. Gest za divljenje i poštovanje. Hvala Harise-kazali su u ekipi iz Tivta.

  • Trener fudbalera Jedinstva Franca, Sead Babača je kazao da je ovo velika pobjeda, kojom su, kaže, potvrdili tri osvojena boda iz prošlog meča.
  • Prvo poluvrijeme bilo je fenomenalno, postigli smo tri gola, i to je zapravo recept kako želim da igra Jedinstvo i u narednom periodu. Ovo je najbolje naše poluvrijeme u nekoliko poslednjih godina. Nakon šokantnog vođstva gostiju vratili smo se na pravi način u utikmicu, a možda nas je ta sudijska odluka dodatno motivisala da odigramo odlično. U drugo poluvrijeme smo, što kvalitetom protivnika, što našom iscrpljenošću poslije dvije utakmice, ušli bojažljivije. Onako kako nismo željeli, da curi vrijeme. I imali šansu preko Bošnjaka koji je pogodio stativu, kada smo mogli sve da riješimo i zatvorimo meč. I umjesto da nas dodatno ohrabri, isključenje Montenegra nas je poremetilo. Uvukla se neka nervoza, ali i pored svih turbulencija utakmicu smo na kraju – mirno priveli kraju i zasluženo osvojili tri boda – kaže Babača.

  • Jedinstvo u nedjelju gostuje u Kotoru.
  • Pokušaćemo da iz te utakmice izvučemo tri boda i da na reprezentativnu pauzu odemo u potpunom miru -zaključio je Babača.

  • Izvor: Dan
    Novinar: Milovan Novović