Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

KASUMOVIĆ: MOŽEMO OČEKIVATI OTPUŠTANJE RADNIKA I POVEĆANJE CIJENA

KASUMOVIĆ: MOŽEMO OČEKIVATI OTPUŠTANJE RADNIKA I POVEĆANJE CIJENA

Redakcija VBP portala prethodnih dana razgovarala je sa privrednicima iz našeg grada, kako bismo došli do saznanja kako će na privrednike uticati program “Evropa sad2”.


Amina Kasumović koja obavlja računovodstvene usluge u našem gradu, smatra da program Evropa sad 2 nije zasnovana na realnim osnovama, jer kako kaže, ne prati rast privrede.


“Smatram da primjena propisa koji se odnose na program ES2, nije zasnovana na realnim osnovama, naročito imajući u vidu da ne prati rast privrede, te povlači za sobom niz pitanja, posebno ona koja se odnose na funkcionisanje penzionog sistema” navodi Kasumović za VBP portal.


Kasumović očekuje da će posljedica ovog programa biti smanjenje broj radnika, kao i povećanje cijena.


“Što se tiče uticaja programa ES2 na privrednike u slabo razvijenim opštinama na sjeveru Crne Gore, mislim da će ih dodatno opteretiti i u krajnjoj liniji dovesti do radikalnih poteza, koji bi se ogledali u povećanju cijena ili smanjenju broja radnika. Isto tako povećanje minimalnih, sa sobom nosi i usklađivanje ostalih zarada,što malim privrednicima može značajno otežati poslovni ambijent”, dodaje sugrađanka.
A šta će se dogoditi u narednom periodu kada govorimo o privredi, Kasumović smatra da ćemo vidjeti u praksi.


“Da li će naša privreda moći da podnese dodatna opterećenja, ostaje da se vidi u praksi, budući da je set zakona koji se odnose na ekonomske reforme tek usvojen”, zaključuje Amina Kasumović za VBP portal.


*Ovaj medijski sadržaj kreiran je kroz finansijsku podršku podfonda za dnevne i nedeljne štampane medije i internetske publikacije Ministarstva kulture i medija Crne Gore.