Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

GRAĐANI ČEKAJU, INSTITUCIJE SE ČEŠLJAJU!?

GRAĐANI ČEKAJU, INSTITUCIJE SE ČEŠLJAJU!?

Pogledajte šta se dešava, stariji ljudi čekaju u redu po dva sata i po kiši, i po snijegu i ljeti kada je velika temperatura, ovo je odnos prema svojim klijentima” započeo je video obraćanje Željko Đukić ispred filijale telekomunikacione kompanije Mtel u Bijelom Polju.


Sugrađanka koja se nije predstavila kaže da čeka I po dva sata.


“Po dva sata, gospodine, čekamo, ovo je nenormalno više, a oni zavise od nas. U redu, mi pošteniji građani moramo da izmirujemo svoje račune na pošteni način, ali ovo je maltretiranje, sramota više“ kazala je naša sugrađanka koja čeka u redu da plati račun ispred kompanije Mtel na blagoj kiši.


“Ovo je maltretiranje više, i još zatvori vrata, čekam ovako, a bolesna sam od kičme, a moram da platim račune” dodala je ona, njenim izjavama pridružio se I drugi sugrađanin koji takođe već dugo čeka u redu.
Đukić je u video snimku konstatovao da čekaju po blagoj kiši, sugrađanka je odgovorila”šta ćemo” a na pitanje “Da li mislite da je ovo neodgovoran odnos kompanije prema svojim klijentima” ona je odgovorila ”kako da nije, Kako da nije”.


Đukić je u videu pozvao građane, nadležne institucije I donosioce odluka da pogledaju kako izgleda red ispred kompanije MTEL -a u Bijelom Polju, ističući da su redovi ispred ove kompanije tokom cijele godine, I ljeti I zimi.


“Kompanija Mtel je u 2023 godini ostvarila rekordan profit od 111.7 milona eura, zbog čega oni ovdje u Bijelom Polju neće da prošire svoje kapacitete, povećaju broj šalterskih radnika, povećaju prostor unutar filijale da građani ne čekaju ispred objekta, ispred zatvorenih vrata. Već naši građani koji su i bolesni, i na ovoj kiši čekaju po nekoliko sati da bi izmirili svoje obave ze prema ovoj kompaniji koja očigledno ne brine dovoljno o svojim klijentima.


Đukić je podsjetio da je nedavno pokrenuo inicijativu da se broj šalterskih radnika definiše na osnovu broja klijenata, to niko ne čuje.


“Za ovaj evidentan problem postoji jednostavno rješenje, koje treba da se formuliše u zakonskoj formi. Potrebno je izvući statističke podatke o broju registrovanih korisnika u bankama I drugim poslovnim filijalama kompanija I državnih preduzeća, a na bazi tih brojki jasno definisati koliko je potrebno šalterskih radnika u jednoj filijali” saopštio je on podsjećajući da je nedavno kritikivao iz istog razloga I banke koje takođe imaju velike redove čekanja a nedovoljan broj šalterskih radnika.


Đukić je podsjetio da banke skupo naplaćuju svoje provizije, a ni da telekomunikacione usluge nijesu jeftine ako ih poredimo sa cijenama u razvijenim evropskim zemljama, dodajući da je kompanijama profit na prvom mjestu a nije briga o korisnicima koji čekaju u redovima.


Đukić je još jednom podržao rad šalterskih radnika, u bankama, telekomunikacionim kompanijama I državnim preduzećima, jer kako kaže, smatra da im nije lako s obzirom da ih nema dovoljno, a da rade veoma odgovoran posao za koji je tokom cijelog radnog vremena potrebna izražena koncentracija kako ne bi napravili grešku u radu sa novcem.