Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

ALDINA I DENIS MARTINOVIĆ TIMSKIM RADOM HOBI PRETVORILI U BIZNIS

ALDINA I DENIS MARTINOVIĆ TIMSKIM RADOM HOBI PRETVORILI U BIZNIS

Dekorisanje je jedan od najkreativnijih načina za uljepšavanje raznih događaja, a porodica Martinović je ovu priliku iskoristila da svoj hobi pretvori u unosan biznis. Ovaj proces, prema riječima Aldine Martinović započeo je nedavno.


„Suprug se bavi muzikom već duži niz godina, i predložio je da proširimo ponudu. Njegova ideja bila je veoma interesantna, pa sam odlučila da se okušam u svijetu dekoratera. Ubrzo smo proširili naš posao i osnovali studio koji sada nudi kompletnu uslugu za razna veselja – rasvjetu, ozvučenje, veliki izbor vatrometa, prskalica i drugih efekata, te kompletan mobilijar“, priča Aldina Martinović.


„Poseban akcenat stavljam na svoj dio posla, jer volim kreativnost i dizajn, a želim da tu strast pretvorim u karijeru. Mislim da smo na dobrom putu, uz veliku podršku mog supruga. Naš timski rad doveo je naš studio na poseban nivo.“


Sve je počelo kao hobi, ali se vremenom transformisalo u ozbiljan biznis.


„Da, sve je počelo kao hobi! Uživala sam u uređenju prostora i stvaranju lijepih okruženja, pa sam odlučila da tu strast pretvorim u posao“, objašnjava Aldina.


Kreativni izazovi su sastavni dio posla dekoratera, a rad sa klijentima zahtijeva prilagođavanje njihovim željama.


„Dekoracije kreiram prema željama klijenata. Važno mi je da njihova vizija postane stvarnost i da prostor bude baš onakav kakav su zamislili“, naglašava Martinović.


Ipak, rad u ovom poslu, kao i u većini poslova, nosi i svoje izazove.


„Posao dekoratera može biti izazovan jer zahtijeva kreativnost, strpljenje i preciznost. Potrebno je razumjeti potrebe klijenata, pratiti trendove i biti spreman raditi na različitim projektima. Ipak, rad na stvaranju prekrasnih prostora može biti vrlo zadovoljavajući“, kaže Aldina, dodajući da su dobre strane ovog posla mogućnost izražavanja kreativnosti i rad na različitim projektima. S druge strane, pritisak rokova i potreba za stalnim praćenjem trendova mogu predstavljati izazove.


Posao dekoratera postaje sve konkurentniji, ali Aldina ističe da ljubav prema ovom poslu pomaže u prevladavanju izazova.


„Mnogi ljudi misle da je ovaj posao lak, ali to nije uvijek tako. Sve je više onih koji se upuste u ovaj posao, ali ne uspiju ostati na tržištu zbog konkurencije, zahtjevnosti i promjenjivih trendova. Ipak, strast prema dizajnu i dekoraciji može biti snažan motivator, a ljubav prema ovom poslu daje vjetar u leđa”, navodi Aldina Martinović.


Na kraju, Martinović zaključuje da su mogućnosti u industriji dekoracije zaista velike.


„Mogućnosti u ovoj industriji su zaista velike i inspirativne! Bavljenje ovim poslom omogućava vam da izrazite svoju kreativnost, stvarate predivne prostore i donosite radost drugima. Vaša strast i istrajnost mogu biti inspiracija drugima da se upuste u ovaj uzbudljiv posao dizajna i dekoracije“, zaključuje dekoraterka.


*Sponzor teksta Mesopromet Franca