Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

MJEŠTANI UPOZORAVAJU NA CRNU EKOLOŠKU TAČKU NA ULAZU U PAVINO POLJE: KONTEJNER ZATRPAN SMEĆEM

MJEŠTANI UPOZORAVAJU NA CRNU EKOLOŠKU TAČKU NA ULAZU U PAVINO POLJE: KONTEJNER ZATRPAN SMEĆEM

Već duže vrijeme kontejner na ulazu u Pavino Polje, na lokaciji Pental, niko ne prazni tako da su bukvalno zatrpani smećem i do njih se više ne može prići.


Nezadovoljni mještani negoduju zbog stvorene deponije i apeluju na nadležne da uklone smeće sa Pentala.


Predsjednik Mjesne zajednice Pavino Polje Slobodan Leković kaže da su dugo čekali da dobiju kvalitetan regionalni put koji od Slijepač Mosta vodi prema Pljevljima, ali da se sada na trasi puta mogu vidjeti mini deponije koje stvaraju ružnu sliku o čitavoj Vraneškoj dolini.

  • Svi koji prolaze ovim Frekventnim putnim pravcem, koji je i veza i sa Bosnom i Hercegovinom, ne mogu da vjeruju da je priroda ugrožena divljim smetilištima. Inače, ovaj put za mještane ovog kraja život znači, a naslage smeća pored njega su loša poruka turistima”, kaže Leković i dodaje da na lokaciji Pental postoji kontejner, koji je više puta paljen, a smeće se nekontrolisano okolo odlaže i dosta toga ide i u rijeku Ljuboviću.
    -Imamo dobru saradnju sa Komunalnim preduzećem Lim. Došli su i ispraznili kontejner, ali okolo ima svega i svačega. Tražili smo da se lokacija Pental očisti i sa nje ukloni kontejner, već da se smeće odlaže u kontejnere u centru sela kaže Leković.
    On naglašava da stanovnici Pavinog Polja nastoje da svoju sredinu održe što ljepšom i čistijom ali to im, najčešće, ne polazi za rukom usled nedostaka adekvatnog prostora za odlaganje smeća. Kontejner, koji se nalazi na prostoru Pentala, koji je od naselja odaljen oko jednog kilometra, osim što ruži sredinu u potpunosti je disfunkcionalan. Smeće oko i iz kontejnera klizi niz strminu utapajući se u rijeku Ljuboviću, koja sve to nosi nizvodno.
    Izvor: Dan
    Novinar: Milovan Novović