Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

BJELOPOLJSKI RIBOLOVCI UKAZUJU NA DEVASTACIJU RIJEKE LIM

BJELOPOLJSKI RIBOLOVCI UKAZUJU NA DEVASTACIJU RIJEKE LIM

Devastacija Lima je očigledna, ukazuju na to ribolovci, žele o tome da govore, da skrenu pažnju javnosti i da nekako motivišu građane da vode računa o svojim vodama.


„Ovdje smo na mjestu gdje je evropska banka finansirala šetalište pored obale Lima, izvođač radova je firma iz Srbije, hvala svjetskoj banci što je uložila, svima nama je u interesu da se ulaže i da se gradi Bijelo Polje, ali ne na ovakav način kakav vidite, na ovakav način se ne treba raditi jedan projekat, a drugi se uništava. Lim je sa desne strane prebačen u potpunosti na desnu stranu, s tim da nijesu ostavili biološki minimum, da ima protok da bi sačuvali floru i faunu Lima, nego je potpuno uništen u dužini od 700 metara, odnosno od mosta u Nikoljcu do rijeke Lješnice u Prušci“, navodi Ranko Dulović, predsjednik upravnog odbora sportsko-ribolovnog kluba „Sinjavac“.


Dulović smatra da se Lim može vratiti u svoj tok kad se završe radovi, ali da će u tom trenutku sve biti uništeno.


Ribe ima sve manje i manje, a jedan od razloga je upravo devastacija vode, ali i zagađenje vode.
„Sve otpadne vode koje postoje na teritoriji Bijelog Polja, odnosno od Plava pa redom odozgo, sve otpadne vode se slivaju u Lim. Znači Lim nije opštinski, Lim je državni problem. Mislim da lokalna uprava ne može sama ništa da uradi, mora da se angažuje država i svi državni organi da bi spasili Lim“, kazao je Ismet Softić, predsjednik ribolovnog kluba.


Izvor: RTCG
Novinarka: Vanja Rakonjac